Publicerat: 2024-04-29 08:05:02

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Direkt Disclaimer


Direkt om Plejd AB: GER KÖPRÅD I NILÖRN, VITROLIFE OCH NORDIC LEVEL

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börsveckan rekommenderar köp i Nilörn, Nordic Level och Vitrolife. För Plejd och Medcap blir rådet avvakta och köprekommendationerna upprepas också för Rejlers och Careium.

Det framgår av analyser i den senaste utgåvan av tidningen.

Nilörn, som tillverkar etiketter, förpackningar och accessoarer, väntas öka lönsamheten och aktien är köpvärd, enligt Börsveckan.

"Efter några riktigt fina år vände det ned rejält under pandemin. 2023 blev ett svagt år för Nilörn med nästintill slopad utdelning. Nu ljusnar utsikterna", heter det i analysen.

First North-listade Nordic Level, verksamt inom säkerhetslösningar, levererade "strålande" marginaler i det fjärde kvartalet. Kan bolaget bibehålla dessa så ser det bra ut framåt, enligt Börsveckan.

"Det blir köp, men tänk på att risken är högre i mindre bolag med tunn likviditet i aktien", skriver tidningen.

Tidningen tycker samtidigt att det är "bottenkänning" i fertilitetsbolaget Vitrolife och ger ett köpråd. 2024 ser ut att bli ett mellanår för Vitrolife, men stark utveckling i Asien är betryggande och EMEA kan stå inför ljusare tider samtidigt som den finansiella risken är låg, enligt analysen.

Rådet för Spotlightnoterade Plejd, verksamt inom smart belysningsstyrning och smarta armaturer, blir återigen avvakta. Plejd har gått från ett förhoppningsbolag till ett tillväxtbolag med skyhög värdering.

"Bolagets kassaflöden ger inte täckning för den värderingen idag, men om den internationella satsningen bär frukt så kan det bli bra", skriver Börsveckan.

Börsveckan ser samtidigt ingen jätteuppsida i investmentbolaget Medcap och ger rådet avvakta.

För teknikkonsulten Rejlers ser Börsveckan en uppsida på 25-30 procent från nuvarande nivåer och upprepar sitt köpråd.

Även för välfärdsteknikbolaget Careium upprepar tidningen sitt köpråd.



                    
                

Läs mer om Plejd AB