Global Gaming Factory: Investerare på plats. Legaliseringsplan framtagen. Slutförhandlingar med stor aktör.

Se hela nyheten i Adobe Acrobat

Styrelsen i Global Gaming Factory X AB (GGF) meddelar att förvärvet av The Pirate Bay skall slutföras den 27 augusti 2009. Bolagets aktieägare har kallats till förvärvsstämma för att godkänna förvärvet.

En grupp investerare är beredda att tillskjuta 30 MSEK som avser kontantdelen i köpeskillingen av The Pirate Bay på förvärvsdagen. Bolaget har även fastställt sin legaliseringsplan och kommer att verkställa den på förvärvsdagen. Information om legaliseringsplanen kommer att vara aktieägarna tillhanda två veckor före stämman. Bolaget är även i slutförhandlingar med en global aktör om ett "fildelaravtal" vilket förväntas fungera som en mall för underhållningsindustrin.

"The Pirate Bay är tillbaka. Vi ser fram emot ett lyckat slutförande av förvärvet av The Pirate Bay, ett av världen topp 100 sajter och dess notering på Aktietorget" säger Hans Pandeya, VD, Global Gaming Factory X AB. Han fortsätter "The Pirate Bay är ett globalt varumärke och har stor potential. Vi har påbörjat diskussioner med olika industriella partners för att skapa intäkter från det starka varumärket. Vi utvärderar även ett förslag till namnbyte av Global Gaming Factory X till The Pirate Bay som ett led i vår varumärkesstrategi. Beslutsunderlag för namnbytet beräknas kunna läggas fram till aktieägarna efter förvärvsdagen".

Stockholm den 30 juli 2009Styrelsen

Global Gaming Factory X AB
Om Global Gaming Factory X AB

Global Gaming Factory X AB har en plattform för digital distribution av reklam, spel och tjänster till tusentals internetkaféer och spelcenters och når 5 miljoner besökare i månaden. För mer information vänligen besök www.globalgamingfactory.com eller kontakta Hans Pandeya, Verkställande direktör, Global Gaming Factory X AB, +46 733 16 42 10.

Om The Pirate Bay

The Pirate Bay är världens största och mest kända fildelarsajt med 20 miljoner användare och 1 miljard sidvisingar i månaden.


Se hela nyheten i Adobe Acrobat

Publicerat: 7/30/2009 9:49:08 AM


  • Mäster Samuelsgatan 42
  • 111 57 Stockholm
  • Telefon: 08 - 511 68 000
  • info(snabel-a)aktietorget(punkt)se