Miris: Miris erhåller myndighetsgodkännande i Indonesien

Se pressmeddelande

Bolagets instrument för bröstmjölksanalys registrerat som medicinteknisk produkt hos Ministry of Health (MoH)

Myndigheterna i Indonesien, MoH, har beslutat och officiellt meddelat att Miris Human Milk Analyzer (HMA) klassificerats och godkänts som medicinteknisk produkt klass 1. Även bolagets Sonicator för att homogenisera mjölken är godkänd. Det innebär att instrumenten får användas i klinisk verksamhet i landet och ger en viktig kvalitetsstämpel. Ett distributörsavtal ingicks med Kamikawa under 2014 och Indonesien har potential att bli en stor och viktig marknad för Miris inom HMA-segmentet.

Ulf Boberg, VD för Miris Holding AB, kommenterar: ”Vi har väntat på detta myndighetsgodkännande en tid och är givetvis mycket nöjda och glada. Bolaget kan nu kickstarta sin försäljning på en ny marknad med stora möjligheter. Beslutet stärker Miris redan starka position i Asien där vi finns representerade i Kina, Japan och Sydkorea, genom att ge oss konkurrensfördelar på en för bolaget växande och viktig marknad”.

Uppsala den 3 juni 2015

För ytterligare information kontakta:

Ulf Boberg, VD

Miris Holding AB

Telefon: 073-312 44 90

E-post: ulf.boberg@miris.se

Miris är ett globalt företag som tillverkar och säljer utrustning och förbrukningsartiklar för analys av mjölk. Företaget fokuserar med sina produkter på analys av i första hand bröstmjölk men även på mejerimjölk. Visionen är att fler och fler barn och vuxna har tillgång till mjölk av hög kvalitet.

Miris Holding AB är noterat på Aktietorget.


Se pressmeddelande  Further information about Miris

Publicerat: 6/3/2015 4:37:19 PM

Nyheten distribueras av AktieTorget i samarbete med Cision.
För att prenumerera på nyheter på detta bolag, klicka här.
 

  • Mäster Samuelsgatan 42
  • 111 57 Stockholm
  • Telefon: 08 - 511 68 000
  • info(snabel-a)aktietorget(punkt)se