Miris: Får order från Kina på instrument för analys av mejerimjölk

se pressmeddelandet

Miris har fått en order på 4 instrument för analys av mejerimjölk, Dairy Milk Analyzer (DMA) från Kina. Affären värderas till knappt 0,5 Mkr.

Miris har under hösten inlett kontakt med en återförsäljare av mejeriutrustning i Kina. Företaget har under ett antal år sålt flera tusen enheter av enklare analysinstrument, så kallade ultraljudsinstrument, till den kinesiska mejerimarknaden. På senare tid har distributören noterat att efterfrågan på analysinstrument baserade på MIR-teknologi blivit allt större och som ett resultat av detta får Miris nu sin första order på 4 DMA-instrument.

Miris DMA används inom mejeriindustrin för att mäta mjölkens näringsinnehåll med avseende på fett, protein och kolhydrater samt för att säkerställa mjölkens kvalitet i produktionsledet.

”Miris har ett tydligt fokus på analys av bröstmjölk. När kunder inom mejeriindustrin väljer Miris mjölkanalysator är det mycket positivt och ett bra tillskott till verksamheten. Den kinesiska marknaden för analys av mejerimjölk är enorm. Att kunderna nu börjar efterfråga mer avancerad analysutrustning innebär en stor möjlighet för Miris DMA i Kina.” säger Ulf Boberg, VD för Miris Holding AB.  

Uppsala den 23 mars 2016

För ytterligare information kontakta:

Ulf Boberg

VD, Miris Holding AB

Telefon: 073-312 44 90

E-post: ulf.boberg@miris.se

Miris är ett globalt företag som tillverkar och säljer utrustning och förbrukningsartiklar för analys av mjölk. Företaget fokuserar med sina produkter på analys av i första hand bröstmjölk men även på mejerimjölk. Visionen är att fler och fler barn och vuxna har tillgång till mjölk av hög kvalitet. Miris Holding AB är noterat på Aktietorget.


se pressmeddelandet  Further information about Miris

Publicerat: 3/23/2016 8:20:51 AM

Nyheten distribueras av AktieTorget i samarbete med Cision.
För att prenumerera på nyheter på detta bolag, klicka här.
 

  • Mäster Samuelsgatan 42
  • 111 57 Stockholm
  • Telefon: 08 - 511 68 000
  • info(snabel-a)aktietorget(punkt)se