DBP: Double Bond Pharmaceutical AB och N.N. Alexandrov National Cancer Centre of Belarus har ingått avtal om användning av Temodex5 december 2016 meddelade DBP att samarbete ingåtts med N.N Alexandrov National Centre of Belarus. Huvudmålet var att få tillgång till kunskaper och resurser som är relevant för utvecklingen av bland annat DBPs produkt Temodex – mot hjärncancer. Det samarbetet har utvecklats ytterligare genom ett samarbetsavtal avseende uppföljning av patienter med hjärntumörer i Vitryssland på N.N Alexandrov National Centre och påskyndar processen att göra Temodex kommersiellt gångbar globallt.

Enligt avtalet ska alla patienter med hjärntumörer som behandlas med Temodex provtas för analys av MGMT status. Samarbetet innebär också att all rutinmässig klinisk data från dessa patienter ska vara exklusivt tillhanda DBP. Antal patienter med hjärntumörer som behandlas på centrumet årligen är cirka 500.

”Vi vill veta så mycket som möjligt om effekt och säkerhet av Temodex i rutinmässig klinisk uppsättning, - kommenterar Igor Lokot, VD för DBP. – Det underlättar för oss avsevärt att Temodex redan är godkänd som standard behandling av hjärntumörer i Vitryssland och vi på så sätt kan ta till vara på all relevant information om produkten innan vi ens startar kliniska prövningar globalt”.

”Det är också mycket värdefullt att vi redan nu får analysera MGMT status påverkan på Temodex behandlingens effektivitet i en större population av patienter, - säger Dr Iulia Karlsson, Head of Biomarker and Companion Diagnostics Development i DBP. – Detta samarbete är dessutom en bra resurs när kliniska prövningar fas II ska genomföras, eftersom vi då har tillgång till ett centrum med stort antal patienter och läkare som kan produkten.”

Mer om N.N. Alexandrov National Cancer Centre of Belarus:

N.N. Alexandrov National Cancer Centre is the leading cancer centre in Belarus. It provides the whole scope of services in the field of diagnosis and treatment of malignant tumors.

N.N. Alexandrov National Cancer Centre is also the greatest medical research institution of the Republic of Belarus. It provides free of charge examination and treatment of Belarusian citizens with malignant tumors and renders paid medical services for foreign citizens and Belarusian citizens without malignant diseases.

For more information, read here.

Mer om Temodex
Temodex, som är en lokalt verkande formulering av temozolomid, utvecklades av RI PCP i Minsk i Vitryssland och är registrerat på marknaden i Vitryssland sedan år 2014 som förstavalsbehandling av glioblastom. Temodex förvärvades av DBP hösten 2015 och förbereds nu för att gå igenom alla de tester och prövningar som behövs för att registreras i EU och även globalt. Mer information hittar du här.


  Further information about DBP

Publicerat: 1/10/2017 11:17:33 AM

Nyheten distribueras av AktieTorget i samarbete med Cision.
För att prenumerera på nyheter på detta bolag, klicka här.
 

  • Mäster Samuelsgatan 42
  • 111 57 Stockholm
  • Telefon: 08 - 511 68 000
  • info(snabel-a)aktietorget(punkt)se