Vindico Security: Vindico Security introducerar CashDro för den svenska marknaden - sluten kontanthantering för mindre butiker

Se nyheten från Vindico Security

Det är det stora mjukvaruföretaget ICG (Inciatives de Comunicacions Geminis) i Spanien som i all tysthet utvecklat ett slutet kontanthanteringssystem för små och medelstora butiker och fast-food kedjor som nu startar upp lanseringen i Sverige. Detta sker i samarbete med svenska Vindico Security AB vilka nu inleder arbetet som exklusiv distributör för ICG:s kontanthanteringsutrustning i Sverige.

Det blir den minsta maskinen i CashDro-familjen som Vindico inledningsvis kommer att premiärvisa på mässan BUTIKSLEVERANTÖR i Stockholm i slutet av Mars.

Enkelt uttryckt kan man beskriva den som en liten helautomatisk kassalåda som accepterar och äkthets-kontrollerar sedlar, mynt och kort. CashDro är förberedd för att kunna kommunicera med de flesta kassasystemen på marknaden vilket skapar stora möjligheter för mindre butiker att effektivisera och utveckla sina betalningsrutiner. Vidare kan även CashDro användas som en betalstation där kunden själv sköter betalningen av varorna. Detta innebär att det finns stora möjligheter för mindre butiker att genomföra stora kostnadsbesparingar.

Det är givetvis trenden med självbetjäning vid betalning, vilka vi bl.a. hittar på Coop och IKEA i Sverige, som drivit fram utvecklingen av små kundbetjänade maskiner för mindre butiker. Dessutom skapas ju även högre säkerhet då personalen inte har någon tillgång till vare sig sedlar eller mynt.

CashDro är modulärt uppbyggt där komponenter som sedelläsare etc. levereras från tillverkare med beprövad och lång erfarenhet inom bl.a. varuautomatstillverkning där slitstyrka och kvalitet är en självklarhet.

Redan till våren släpper ICG även CashDro 2 och lite senare den större maskinen CashDro 4 som givetvis har förutsättningar att bli ett kostnadsmässigt intressant alternativ till andra slutna kontanthanteringssystem.

Den minsta maskinen har en prislapp på ca 40 TSEK. Det kan tyckas dyrt för en mindre rörelse men då ska man ha i åtanke att maskinen kan betala sig själv på något halvår. Säkerheten får man på köpet.


För ytterligare information:

Vindico Security AB (publ)
Ernst-Olof Persson
Verkställande Direktör
0708-35 03 88
ernst.persson@vindico.se

Kort om Vindico Security AB (publ):
Vindico Security, som består av moderbolaget och dotterbolagen Uni Safe Försäljnings AB, Key Innovations AB och SPC Service AB, marknadsför och säljer säkerhetsprodukter och system framför allt till detaljhandeln, offentlig förvaltning och skolor. Produkter är bl a datorvagnar och laddskåp för laptopdatorer, kontanthanteringsprodukter, rånskydd, larmöverföringsenheter och säkerhetsskåp. Produkterna är delvis egenutvecklade. Försäljning sker genom direktförsäljning, via återförsäljare och genom företagets webshop.
Bolaget är listat på AktieTorget.


Se nyheten från Vindico Security  Further information about Vindico Group

Publicerat: 3/1/2012 11:55:04 AM

Nyheten distribueras av AktieTorget i samarbete med Cision.
För att prenumerera på nyheter på detta bolag, klicka här.
 

  • Mäster Samuelsgatan 42
  • 111 57 Stockholm
  • Telefon: 08 - 511 68 000
  • info(snabel-a)aktietorget(punkt)se