Enrad: Första ordern från ABK AS i Norge

Läs som pdf

Enrad AB har mottagit en skriftlig order från ABK AS i Norge gällande ett värmepumpsaggregat. Ordervärdet uppgår till runt 180 000 SEK. Det är Enrads första order från ABK sedan distributionsavtalet tecknades i vintras där ABK har rätten att distribuera Enrads kyl- och värmepumpsaggregat på den norska marknaden.

Norge har infört hårdare regler än övriga Europa för att fasa ut de miljöskadliga F-gaserna. vilket gör att Enrad har stora förhoppningar att Norge ska bli en snabbt växande marknad för bolagets produkter.

”Det känns väldigt bra att vi redan efter sex månader får första order då ledtiderna i branschen är långa. I det här fallet så rör det sig bara om en maskin så ordervärdet blir inte så stort”, säger VD Andreas Bäckäng, ”men det symboliska värdet är mycket stort då det är vår första exportorder och första maskin till Norge. Vi arbetar på många andra projekt så det är viktigt att vi får levererat och kört igång den första maskinen i Norge. Leverans och installation ska göras i slutet av augusti”

ABK AS är Norges största importör av värmepumpar, värmeväxlare och luftkonditioneringssystem. De distribuerar varumärken så som Toshiba, NIBE, Clivet, Atlas Copco och Uponor över hela landet. Bolaget har 80 anställda vid kontor och försäljningsställen i Oslo, Hamar, Stavanger, Bergen Trondheim och Rognan. 

För ytterligare information
Andreas Bäckäng
VD, Enrad AB
Telefon: 070-89 55 646
E-post: Andreas.Backang@enrad.se

Denna information är sådan information som Enrad är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 24 juli, 2017.  

Kort om Enrad
Enrads affärsidé är att utveckla, tillverka och sälja miljövänliga energilösningar samt
installation. Energilösningarna är fokuserade på applikationer inom fyra segment, butikskyla, komfortkyla, processkyla och värmepumpslösningar riktat mot livsmedelsbutiker, serverhallar och flerfamiljshus samt kommersiella fastigheter.


Läs som pdf  Further information about Enrad

Publicerat: 7/24/2017 8:49:39 AM

Nyheten distribueras av AktieTorget i samarbete med Cision.
För att prenumerera på nyheter på detta bolag, klicka här.
 

  • Mäster Samuelsgatan 42
  • 111 57 Stockholm
  • Telefon: 08 - 511 68 000
  • info(snabel-a)aktietorget(punkt)se