Press release from Companies

Published: 2024-01-08 11:54:16

Enrad AB: Enrad får order på 1,2 MSEK från CoolFors Finland OY

Enrad AB (publ) har fått en order från sin finska grossist, CoolFors Finland OY. Ordern är den största hittills från den finska marknaden och gäller värmepumpar till flera projekt för detaljhandelskedjan K-gruppen. K-gruppen är en av de största aktörerna på detaljhandelsmarknaden i Finland.

– Det känns väldigt bra att starta 2024 med en stor order från den finska marknaden. Vi har samarbetat med CoolFors sedan 2020 men det är först nu, när f-gasförordningen uppdateras och PFAS-förbud utreds, som vi verkligen märker av ett stort intresse av att gå över till naturliga köldmedier och mer specifikt propan. Sådana här förändringar tar tid men nu har många företag vaknat och vi är väldigt glada över att K-gruppen fortsätter att vara ett av de företag som hjälper till att leda utvecklingen, säger Andreas Bäckäng, vd, Enrad.

Sedan tidigare är kedjorna Tokmanni och S-gruppen brukare av Enrads aggregat. När K-gruppen nu blir en användare av Enrad innebär det att bolaget har aggregat hos tre stora kedjor i Finland. De aktuella aggregaten kommer att levereras till CoolFors Finland OY under Q1.

– Det krävs regleringar för att marknaden ska ändra på sig och lämna de syntetiska köldmedierna. Även de som har ett utbrett miljöarbete, likt K-gruppen, har ökat sitt engagemang i naturliga köldmedier och de andra som ligger efter i utvecklingen hör nu av sig till oss för att snabbt ställa om. Allt det påverkar oss givetvis väldigt positivt, säger Andreas Bäckäng.

För ytterligare information
Andreas Bäckäng, vd, Enrad AB
Telefon: 070-89 55 646
E-post: Andreas.Backang@enrad.se

Om Enrad AB (publ)
Enrad är en av Europas ledande utvecklare av kyl- och värmeanläggningar som använder det naturliga köldmediet propan. Energilösningarna är fokuserade på applikationer inom fyra segment, butikskyla, komfortkyla, processkyla och värmepumpslösningar riktat mot livsmedelsbutiker, serverhallar och flerfamiljshus samt kommersiella fastigheter. Företaget utvecklar, tillverkar och säljer produkterna från sin anläggning i Borås.
www.enrad.se

Enrad AB är noterat på Spotlight Stock Market sedan 24/07 2017 under kortnamnet (ENRAD) och handlas via banker och fondkommissionärer.

Läs mer hos Cision
Read more about Enrad AB