Press release from Companies

Published: 2024-04-11 14:30:00

Cyclezyme AB: Styrelseordförande Leif Nilsson i Cyclezyme AB (publ) avböjer omval

Apr 11, 2024

Styrelseordföranden Leif Nilsson i Cyclezyme AB (publ) ("Cyclezyme" eller "Bolaget") har idag meddelat att han inte står till förfogande för omval till styrelsen vid kommande årsstämma.

Leif Nilsson har varit styrelseordförande i Cyclezyme sedan juni 2021 och har nu valt att avböja omval i styrelsen med hänsyn till andra engagemang. Men har accepterat att stå till bolagets förfogande i form av en rådgivande roll. Nya kandidater till styrelsen kommer meddelas tillsammans med kallelsen till årsstämman.

VD Peter Falck kommenterar Leifs avgång från styrelsen:

"Leif har varit en tillgång för Cyclezyme AB, särskilt under vårt uppstartsskede fram till börsnoteringen i december 2023. Hans förmåga att se möjligheter, skapa kontakter och bygga broar har varit avgörande för vår tidiga utveckling i bolaget. Hans engagemang och insatser har lagt en solid grund för vårt företag och öppnat dörrar som vi kan bygga vidare på. Från hela företaget vill jag tacka Leif för hans extraordinära bidrag och drivkraft. Jag är mycket glad att han även i fortsättningen kan ge råd som en rådgivare till bolaget, så att vi även framöver kan få tillgång till hans kompetens, erfarenhet och kontaktnät." – säger Peter Falck VD för Cyclezyme AB.

För mer information:

Cyclezyme AB, Peter Falck,

VD Tel: +46 (0)76 00 99 344

E-post: peter.falck@cyclezyme.se

Cyclezyme är noterat på Spotlight Stock Market.

OM CYCLEZYME

Cyclezymes verksamhet är inriktad på utveckling av nya metoder och processer för plaståtervinning genom användning av avancerade enzymer för nedbrytning och återvinning av främst PET-baserade plastmaterial. Bolaget grundades 2020 och har sitt huvudkontor i Lund. www.cyclezyme.se

[Denna information är sådan information som Cyclezyme AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (MAR). Informationen lämnades, genom Peter Falcks försorg, för offentliggörande den 11 april 2024 klockan 14:30 CET.]

Läs mer hos Cision
Read more about Cyclezyme AB