Finwire om RhoVac: RhoVac rapporterar positivt utfall av säkerhetsutvärdering i klinisk fas I/II-studie med RV001

Agentur:FWS
Signatur:Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire
Forskningsbolaget RhoVac meddelar att de tre första patienterna i den kliniska fas I/II-studien med bolagets cancervaccin RV001 nu genomgått en samlad säkerhetsutvärdering.
Slutsatsen av denna utvärdering är att inga säkerhetsfrågor som utgör hinder att fortsätta studien som planerat har påträffats, vilket betyder att kommande patienter kan starta studien med kortare intervaller.

RhoVacs kliniska fas I/II-studie, omfattande cirka 20 patienter med diagnostiserad prostatacancer i kontrollfas, startade tidigare i år och tidigt i april kunde bolaget meddela att första patienten doserats.

Den samlade säkerhetsutvärderingen av de tre första patienterna i RhoVacs kliniska studie är nu avslutad av Safety Review Committee och slutsatsen är att inga säkerhetsfrågor som utgör hinder att fortsätta studien som planerat har påträffats. Resterande patienter i studien kan därför nu startas med kortare intervaller och därmed kan studien fortskrida enligt plan, med planerad slutbehandling och rapportering i andra kvartalet 2018.

- Meddelandet från Safety Review Committee är mycket glädjande och indikerar att RhoVacs cancervaccin RV001 är säkert och tolereras väl. Jag ser fram emot att nu gå vidare med studien med en snabbare inkludering av patienter och att fastställa säkerheten vid behandlingen med RV001, kommenterar vd Anders Ljungqvist.

Publicerat: 5/19/2017 8:35:16 AM

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire. Disclaimer

  • Mäster Samuelsgatan 42
  • 111 57 Stockholm
  • Telefon: 08 - 511 68 000
  • info(snabel-a)aktietorget(punkt)se