Finwire om Elverket Vallentuna: Elverket Vallentuna rusar upp till strax under budnivån (rättelse)

Agentur:FWS
Signatur:Rikard Jansson
rikard.jansson@finwire.com
Nyhetsbyrån FinWire, @FinWire
(Rättelse: Ellevio är ett fristående bolag och ingår inte i Fortums nätverksamhet som tidigare felaktigt angivits. Fortum sålde sitt elnät 2015)

Kraftbolaget Elverket Vallentuna tillhörde fredagens verkliga vinnare efter att elnätsföretaget Ellevio lagt ett bud om 97 kronor per aktie. Det är en budpremie på knappt 28 procent jämfört med gårdagens stängningskurs på 76 kronor.

I skrivande stund står kursen i 96 kronor per aktie på Aktietorget, en uppgång om drygt 26 procent. Det är andra gången som Elverket Vallentuna är utsatt för ett utköpsförslag.

För tio år sedan var det Sydkraft som lade bud. Sydkraft heter numera E.On och är största ägare i Elverket Vallentuna med 43,4 procent av aktierna. Näst största ägare är Vallentuna kommun med 10,6 procent av aktierna.

Den här gången är det Ellevio som är intressent. Styrelsen för Elverket Vallentuna står bakom budet.

Kraftbolagets vd Patrik Johansson vill inte kommentera hur länge en affär med Ellevios varit på gång eller om det fanns andra intressenter med i bilden. Inte heller vad det kan innebära för verksamheten.

Anmälningstiden i budet löper från 26 maj till 19 juni. Budet värderar Elverket Vallentuna till 629 miljoner kronor och styrelsen rekommenderar aktieägarna att acceptera budet.

Efter att budet blev känt placerades företagets aktie på Aktietorgets observationslista, vilket är det normala när det läggs ett publikt bud på samtliga aktier i ett noterat bolag.

Publicerat: 5/19/2017 3:29:16 PM

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire. Disclaimer

  • Mäster Samuelsgatan 42
  • 111 57 Stockholm
  • Telefon: 08 - 511 68 000
  • info(snabel-a)aktietorget(punkt)se