Finwire om AppSpotr: AppSpotr ska implementera förändringar för att kunna publicera appar på App Store igen

Agentur:FWS
Signatur:Anton Wilén
anton.wilen@finwire.se, 0765-46 64 41
Nyhetsbyrån Finwire
Mjukvarubolaget AppSpotr har efter dialog med Apple identifierat vilka förändringar som behöver göras för att Apples nya riktlinjer för publicering till App Store ska efterlevas. Dessa förändringar ska nu implementeras och därefter öppnas möjligheten att publicera iOS-appar för alla i AppSpotrs plattform.

Det uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Bolaget meddelade i mitten av augusti att Apple under sommaren skärpte sina riktlinjer för publicering till App Store. Detta påverkade företag, som till exempel AppSpotr, som tillhandahåller appverktyg genom att Apple meddelade att appar byggda i sådana tjänster framöver inte kommer att godkännas. AppSpotr valde då att pausa publicering av iOS-appar.

AppSpotr har sedan dess fört en dialog med Apple och utvärderat vilka lösningar som ska väljas för att säkerställa efterlevnad. Denna utvärdering är nu klar och de förändringar som behöver göras är identifierade, uppger bolaget.

"Apples riktlinjer innebär att det ställs högre krav på användaren när appen byggs i AppSpotr. Och det innebär att en del anpassningar behöver göras i gränssnittet för att arbetsgången när man bygger iOS-appar ska stödja Apples riktlinjer. Därför kommer det dröja ett tag innan vi kan öppna upp publicering till App Store igen. Vi kommer att börja publicera vissa appar inom kort men det kommer att ta en stund innan vi öppnar upp möjligheten generellt för alla i plattformen. Som vi tidigare meddelat är vi inne i en intensiv fas för att bygga en kinesisk version av vår tjänst som ska lanseras i Kina och även vårt pågående pilotprojekt med Mishu Technology. Därför kommer anpassningsarbetet för publicering till App Store hanteras i samma utvecklingsprojekt", uppger vd Patric Bottne.

Publicerat: 10/13/2017 10:37:25 AM

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire. Disclaimer

  • Mäster Samuelsgatan 42
  • 111 57 Stockholm
  • Telefon: 08 - 511 68 000
  • info(snabel-a)aktietorget(punkt)se