Publicerat: 2018-04-27 09:32:08

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Direkt Disclaimer


Direkt om Fastout Int. AB: NETTOFÖRLUSTEN MINSKADE 1 KV

STOCKHOLM (Direkt) Drönarbolaget Fastout, vars aktie handlas på Aktietorget, redovisar ett nettoresultat för det första kvartalet 2018 på -1,1 miljoner kronor (-2,1). Resultatet per aktie blev -0:02 (-0:04).

Rörelseresultatet förbättrades till -1,1 miljoner kronor (-2,1).

De totala intäkterna ökade till 1,9 miljoner kronor (1,1), varav nettoomsättningen utgjorde 1,5 miljoner kronor (0,4) och aktiverat arbete för egen räkning 0,4 miljoner kronor (0,6).

"Det är en mycket positiv utveckling även om vi tar hänsyn till att första kvartalet förra året var pressat av drönardomen", skriver vd Alexander Greidinger om intäktsökningen som till stor del uppges bero på nya abonnemangsintäkter.

"Majoriteten av Fastouts intäkter kommer nu från återkommande ?månadsabonnemang, som fortsätter att växa samtidigt som kostnaderna för utveckling har kunnat skalas ner något utan att hämma framtida tillväxt", uppger Alexander Greidinger.

"Det förbättrade resultatet är inte en engångshändelse för kvartalet utan ska snarare ses som en tydlig riktning där vi ser effekter av våra förändringar och nya affärsmodell", hävdar han.



                    
                

Läs mer om Fastout Int. AB