Publicerat: 2018-04-30 08:39:40

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Direkt Disclaimer


Direkt om NextCell Pharma AB: RESULTAT -4,3 MLN KR 2 KV

STOCKHOLM (Direkt) Stamcellsbolaget Nextcell Pharma, som handlas på Aktietorget, redovisar ett resultat om -4,3 miljoner kronor (-2,4) för bolagets andra kvartal som sträcker sig från december 2017 till och med februari 2018.

Nextcell tecknade i mars avtal med Nordic Tech House, där Isabella Löwengrip är en av delägarna. Avtalet gäller stamcellsutveckling som sådan samt familjesparande av stamceller via varumärket Cellaviva.

Nettoomsättningen under andra kvartalet, som härrör från Cellviva, uppgick till 0,2 miljoner kronor.

Nextcell genomför en klinisk prövning av läkemedelskandidaten Protrans för behandling av patienter med typ 1-diabetes.

I slutet av april tecknade Nextcell avsiktsförklaring med China General Consulting & Investment, CGCI, om samarbete. Planen är att genomföra en klinisk prövning med Protrans i Kina och att CGCI ska vara partner även efter marknadsgodkännande i Kina.

Bolagets likvida medel per den 28 februari 2018 uppgick till 9,4 miljoner kronor (4,1) och periodens kassaflöde under det första halvåret 2017/2018 uppgick till -7,2 miljoner kronor (-1,7).

Nextcells ledning och styrelse anser att likviditeten är tillräcklig för att bedriva verksamheten fram till teckningstiden för TO 1 förfaller när ytterligare kapital tillförs bolaget, heter det.

De största ägarna i Nexcell Pharma är Diamyd Medical och Anders Essen-Möller.



                    
                

Läs mer om NextCell Pharma AB