Publicerat: 2017-11-13 15:05:17

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Respiratorius AB: Pengarna från Respiratorius företrädesemission är tänkt att räcka i 12-18 månader - vd

Pengarna som forskningsbolaget Respiratorius tar in i den nyligen aviserade företrädesemissionen är tänkt att räcka 12-18 månader. Det säger bolagets vd Johan Drott under en presentation vid Stora Aktiedagen i Stockholm som anordnas av Aktiespararna på måndagen.

Bolaget meddelade förra veckan att man genomför en fullt garanterad företrädesemission som tillför 21 miljoner kronor före emissionskostnader.

Kapitaltillskottet ska användas för att förbereda bolaget för fas IIb/III-studier för VAL001 och utvecklingen mot kliniska studier för RESP1000. Samtidigt ska bolaget jobba vidare i en exitprocess och leta efter en tagare för projektet VAL001.

"Vi vill undvika situationen att hamna i svälta räv. Vi vill kunna driva vidare och göra sånt som vi anser relevant så att vi inte ska sitta fast med någon under en förhandlingsperiod", säger vd:n.

Gällande RESP1000 avser bolaget ta ledarskap i projektet igen och driva projektet vidare framförallt genom att bedriva toxikologiska studier i Europa. Målet kan enligt vd:n vara att genomföra kliniska studier i Europa, vilket är viktigt för värderingen av projektet.

Därefter har Respiratorius en överskjutande likvid som ska användas för att driva bolaget.

Beroende på när bolaget kommer igång med allt arbete kommer kapitalanskaffningen att räcka i 12-18 månader är det tänkt, svarar Drott på en fråga om hur länge pengarna räcker.

Läs mer om Respiratorius AB