Press release from Companies

Publicerat: 2007-04-26 08:10:00

MediRox AB: KOMMUNIKÉ FRÅN MEDIROX ÅRSSTÄMMA

Årsstämman den 25 april 2007 fastställde föreslagen utdelning till aktieägarna om 0:70 kronor per aktie. Som avstämningsdag för utdelningen fastställdes den 30 april 2007, vilket innebär att handel från torsdagen den 26 april 2007 sker med aktier utan rätt till utdelning. Utdelningen beräknas att sändas ut den 4 maj 2007.

Årsstämman beviljade styrelseledamöterna och verkställande direktören ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2006 och fastställde resultaträkning och balansräkning samt koncernresultaträkning och koncernbalansräkning.

Till styrelseordförande omvaldes Stephane Pleijel. Till ledamöter omvaldes Robert Löfvenmark samt nyval av Gunnar Pohl, Katarina Segerborg och Hans Wagenius. Årsstämman fastställde styrelsearvodet till totalt 8,5 basbelopp.

Årsstämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag att godkänna riktlinjerna för ersättning till ledande befattningshavare. De innebär i huvudsak att ersättningsformerna skall utgöras av fast lön, rörlig lön, pensionspremier, samt villkor vid uppsägning och avgångsvederlag. Rörlig lön skall vara marknadsanpassad och premiera tillväxt, rörelseresultat och verka koncernsammanhängande. Rörlig lön ska inte överstiga 25 procent av den fasta lönen om inte särskilda skäl föreligger.

Till stämman hade MediRox två största ägare inkommit med förslag om att skapa handel i B-aktien. Syftet med förslaget uppfattas vara att skapa förutsättningar för bättre handel samt underlätta inför eventuellt framtida kapitaliseringsbehov. Inkommet förslag byggde ursprungligen på fondemission kombinerat med omvänd split. Stämman uppdrog åt styrelsen att skyndsamt behandla frågan för senare beslut.

Samtliga beslut på föredragningslistan var enhälliga.

Övrig information
På efterföljande konstituerande styrelsemöte beslutades att inleda processen att rekrytera ny verkställande direktör då Lars Olsson meddelade att han under året önskar pensionera sig.


För ytterligare information kontakta VD Lars Olsson på email lars.olsson@medirox.se eller telefon 070-589 57 02.

Styrelsen
MediRox AB (publ)


MediRox är främst verksamt inom diagnostikområdet koagulation (hemostas). Slutanvändarna finns framför allt på medicinska laboratorier på sjukhus- och primärvårdslaboratorier, inom forskning samt på djursjukhus och inom intensivvården. MediRox utvecklar, producerar och marknadsför produkter för rutinmässig diagnostisering, efterkontroll och kvalitetssäkring i samband med cirkulationssjukdomar, s.k. reagenser och kontroller. MediRox har även instrument, förbrukningsartiklar och reagenser baserade på den patenterade mättekniken FOR. Instrumenten mäter viskositet, elasticitet och koagulationstid. Reologiska mätningar är intressanta inom en rad olika branscher. MediRox FOR-program är i första hand utvecklat för att tillgodose behovet av reologiska mätningar inom sjukvården. Bolagets aktier är noterade på NGM Equity.

Läs mer hos Cision
Läs mer om MediRox AB