Publicerat: 2017-11-21 12:04:02

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Colabitoil Sweden AB: Colabitoils nyintroduktion på Aktietorget tecknades till 135 procent

Förnyelsebara drivmedelsbolaget Colabitoil avslutade den 16 november teckningstiden i bolagets nyemission inför en planerad notering på Aktietorget. Nyemissionen tecknades till 26,7 miljoner kronor, inklusive teckningsåtaganden på 9,1 miljoner kronor, vilket motsvarar en teckningsgrad på 135 procent. Bolaget tillförs 19,8 miljoner kronor före emissionskostnader på 1,5 miljoner kronor och får 870 nya aktieägare. Första dag för handel i aktien på Aktietorget beräknas bli den 12 december, enligt ett pressmeddelande.

- Jag vill rikta ett stort tack till alla som tecknat aktier i nyemissionen. Vi på Colabitoil är mycket glada över det intresse som visats för bolaget och vi vill hälsa alla våra nya aktieägare välkomna. Genom det kapital vi tillförs kommer vi nu kunna fortsätta utveckla våra stationslägen och bygga ut vårt distributionsnät för att därigenom kunna öka våra leveranser till både befintliga och nya kunder, kommenterar vd Jan Nordlöf.

Colabitoil emitterar 600 000 nya aktier till teckningskursen 33 kronor per aktie. Bolaget har efter nyemissionen 8,85 miljoner aktier utestående. Sedermera Fondkommission är finansiell rådgivare till bolaget vid nyemissionen och noteringen på Aktietorget.

Läs mer om Colabitoil Sweden AB