Press release from Companies

Publicerat: 2007-07-27 10:35:00

G5 Entertainment AB: KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I G5 ENTERTAINMENT AB (PUBL.)

G5 Entertainment meddelar att en extraordinär bolagsstämma kommer att hållas den 16 augusti 2007 kl. 16.00 hos Tamm & Partners AB på Birger Jarlsgatan 26 i Stockholm. På föredragningslistan står entledigande av revisorn, val av en ny revisor och val av en ny styrelseledamot – Anders Nilsson.

Vd Vlad Suglobov kommenterar:

"Styrelsen har granskat kostnaderna och det arbete som G5:s revisor har gjort under det senaste året, och kommit fram till att kostnaderna har varit orimligt höga i förhållande till företagets storlek och det utförda arbetet. Vi tycker att det är en lämplig tidpunkt att byta revisor – mitt emellan årsboksluten – så att den nye revisorn får tid på sig att bli varm i kläderna och förbereda revisionen av räkenskapsåret 2007. Det finns ingen oenighet om företagets ekonomiska ställning. G5 växer snabbt och styrelsen anser att det är viktigt att bolaget arbetar med organisationer som kan ge oss ett stöd som både är kostnadseffektivt och som kan växa med bolaget."

"Styrelsen ser fram emot att få välkomna Anders Nilsson, som förutom operativ kunskap för med sig erfarenhet av ekonomiska och juridiska frågor i snabbväxande IT-företag."

Anders Nilsson är född 1973. Han är i grunden entreprenör, har arbetat som affärsutvecklare i ledande befattningar och på senare år även riskkapitalist. Anders har många års operativ erfarenhet från fältet, och har bland annat startat och drivit ett internationellt IT-företag till en industriell exit. I dag är Anders huvudsakligen inriktad på ekonomiska och juridiska aspekter av internationell affärsutveckling, samt sammanslagningar och företagsförvärv i både privata och publika företag.

Anders Nilsson kom med i G5-teamet som rådgivare till styrelsen i april 2007 och äger personligen 20 000 aktier i företaget.



KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I G5 ENTERTAINMENT AB (publ.)

Aktieägarna i G5 Entertainment AB (publ.) ("Bolaget") kallas härmed till extra bolagsstämma torsdagen den 16 augusti 2007 kl. 16.00 hos Tamm & Partners Fondkommission AB på Birger Jarlsgatan 26, 3 tr, Stockholm.

Anmälan
Aktieägare som önskar deltaga i stämman skall:

dels vara införd i den av VPC AB förda aktieboken fredagen den 10 augusti 2007,

dels senast måndagen den 13 augusti 2007 kl. 16.00 ha anmält sitt deltagande och eventuellt biträde till Advokatfirman Delphi & Co, Att. Daniel Jegerhjelm, Box 1432, 111 84 Stockholm, per telefax 08 20 18 84 Att. Daniel Jegerhjelm, per e-post daniel.jegerhjelm@delphilaw.com eller per telefon 08 677 55 15, med angivande av fullständigt namn, person- eller organisationsnummer, adress, telefonnummer dagtid samt, i förekommande fall, uppgift om ställföreträdare, ombud och biträde. För att underlätta inpasseringen vid stämman bör anmälan, i förekommande fall, åtföljas av fullmakter, registreringsbevis och andra behörighetshandlingar.

Aktieägare som låtit förvaltarregistrera sina aktier måste, för att äga rätt att deltaga i bolagsstämman, begära att tillfälligt införas i den av VPC AB förda aktieboken. Aktieägaren måste underrätta förvaltaren härom i god tid före fredagen den 10 augusti 2007, då sådan införing skall vara verkställd.

Dagordning
1. Öppnande av stämman
2. Upprättande och godkännande av röstlängd
3. Val av ordförande vid stämman
4. Framläggande och godkännande av dagordning
5. Val av en eller två justeringsmän att jämte ordföranden justera protokollet
6. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad
7. Entledigande av revisor och revisorssuppleant och val av ny revisor
8. Val av ny styrelseledamot samt beslut om arvode
9. Avslutande av stämman

Styrelsen föreslår att entlediga revisor Per Åke Bois, Nexia Revision Stockholm Kb, samt revisorsuppleant Peter van Lienden, Nexia Revision Stockholm Kb och att SET Revisionsbyrå AB väljs till ny revisor med Tomas Ahlgren som huvudansvarig revisor, för en period till och med slutet av den årsstämma som hålls under det fjärde räkenskapsåret efter revisorsvalet.

Det föreslås att antalet styrelseledamöter skall vara fyra och att Anders Nilsson väljs till ny styrelseledamot, samt att arvode skall utgå med 80 000 kronor till Anders Nilsson.

Stockholm i juli 2007

Styrelsen


Mer information kan hittas på www.g5e.se.

För ytterligare information kontakta

Vlad Suglobov
VD, G5 Entertainment AB
investor@g5e.se

Läs mer hos Cision
Läs mer om G5 Entertainment AB