Press release from Companies

Publicerat: 2007-08-23 09:26:00

G5 Entertainment AB: FÖRSTA AVTALET FÖR G5 I NYTT AFFÄRSOMRÅDE

G5 expanderar verksamheten ytterligare mot nya områden där bolagets kompetens efterfrågas – användargränssnittsdesign, interaktiva upplevelser, avancerad mobilteknik och arbete med snäva tidsramar. G5 har tecknat avtal med ett ryskt företag som tillhandahåller integrerade kommunikationslösningar till marknadsledande företag och statliga myndigheter i Ryssland. Enligt avtalet ska G5 konstruera och utveckla ett användargränssnitt som är en del av ett större kommunikationssystem. Mer detaljerad information om kundens namn och avtalets omfattning kan ännu inte avslöjas på grund av sekretessbestämmelser i kontraktet.

Petr Shkumatov, ansvarig för mobiltjänster, kommenterar: "G5:s produkter inom interaktiv underhållning är välkända internationellt. De expertkunskaper som G5 har uppnått i samarbete med världens största mediaföretag efterfrågas stort på den dynamiska ryska marknaden och kan tillämpas på många områden utanför interaktiv underhållning, till exempel kommunikation, företagsapplikationer och mobiltjänster. Med detta och andra projekt som håller på att diskuteras lägger vi nu grunden till det som ska driva G5:s tillväxt utanför spelsegmentet under de kommande åren."


Mer information kan hittas på www.g5e.se.

För ytterligare information kontakta

Vlad Suglobov
VD, G5 Entertainment AB
investor@g5e.se



Om G5 Entertainment AB

G5 Entertainment är världens ledande studio för mobilspelsutveckling och arbetar med toppförlag på deras
mest efterlängtade mobilspel, vilka baseras på stora film- och spelvarumärken. Företaget producerar och
licensierar även mobiltjänster för ryska operatörer av trådlösa nätverk, och expanderar mot utvecklandet av nedladdningsbara mindre spel till andra plattformar än mobil. Företagets aktier handlas på Nordic MTF
under kortnamnet G5EN.

Läs mer hos Cision
Läs mer om G5 Entertainment AB