Publicerat: 2017-11-22 14:49:18

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Respiratorius AB: Respiratorius är part i projektansökan som beviljats medel från Vinnova

Forskningsbolaget Respiratorius är part i projektansökan som beviljats medel från myndigheten Vinnova. Det framgår av ett pressmeddelande.

Vinnova har inom utlysningen Utmaningsdriven Innovation steg tre beviljat projektet "Förbättrad cancerdiagnostik och läkemedelsutveckling" ett betydande anslag. RISE koordinerar projektet i samarbete med Respiratorius samt tio andra kliniska, industriella samt akademiska parter. Målet med projektet är att utveckla ett unikt test för användning inom klinisk cancerdiagnostik, individanpassad cancerterapi samt industriell screening av cancerläkemedel.

Respiratorius och projektet VAL001 ingår som part i ansökan med läkemedelskandidaten VAL001. Projektet "Förbättrad cancerdiagnostik och läkemedelsutveckling" löper under flera år och godkännandet omfattar en total planerad finansiering om 9,55 miljoner kronor, som fördelas på de olika projektpartnerna som funktion av parternas bidrag i projektet.

Respiratorius vd Johan Drott säger i en kommentar att "projektet ger tillgång till ny viktig kunskap som kan leda till förbättrad diagnostik och individanpassad terapi vilket passar väl med VAL001".

Läs mer om Respiratorius AB