Press release from Companies

Publicerat: 2008-02-07 16:51:00

Biotech-IgG AB: CHEMEL – PREMIÄRVISNING AV SIRE BIO LABORATORY SYSTEMS

Chemel kommer i samband med ett medlemsmöte 14 februari 2008 på Biotech Valley i Strängnäs att visa upp SIRE Bio Laboratory Systems-seriens första medlem för glukosmätning i bioprocessprover.

"Vi har ett konkurrenskraftigt analyssystem och ser fram emot den nära förestående premiärvisningen den 14 februari av de första medlemmarna i SIRE Bio Laboratory Systems-serien. Två system genomgår i nuläget extern validering hos testkunder och minst ytterligare två system placeras ut till testkunder inom kort. Inför produktreleasen av SIRE Bio Laboratory Systems för Bioprocess-Glucose och Food-Glucose har vi även tagit fram en helt ny hemsida - www.chemel.com. Som en ytterligare bonus har vi dessutom nyligen fått patent på SIRE-teknologin i Japan", säger Chemels VD Dr Margareta Krook.

SIRE Bio Laboratory Systems inkluderar instrument ur SIRE P200 familjen, validerade reagenskit, mjukvara och service. Analyssystemen är avsedda för snabb och enkel laboratorieanalys i olika livsmedels- och bioprocessapplikationer. Primärt kommer Chemel att lansera system för mätning av glukos inom bioprocessapplikationer samt glukos och vitamin C i livsmedelsapplikationer.

Under kvartal fyra 2007 har Chemel anlitat en engelsk konsultfirma som hjälper Bolaget att införa ett certifierat kvalitetssäkringssystem i enlighet med ISO 9001:2000. Enligt konsultfirmans uppskattningar beräknas kvalitetssäkringssystemet tillämpas fullt ut i kvartal två. Chemel har som målsättning att genomgå själva certifieringen under kvartal tre år 2008.

Chemel avser marknadsföra och sälja analyssystemen i egen regi samt internationellt via distributörer och återförsäljare. Avtalsförhandlingar med en global distributör av laboratorieanalysinstrument pågår.



Chemel AB, Scheelevägen 19F:2, 223 70 LUND, tel 046-286 45 00, fax 046-286 45 45,
web www.chemel.com, mail info@chemel.com.
VD och kontaktperson: Dr Margareta Krook
Styrelseordförande: Doc Dario Kriz



Läs mer hos Cision
Läs mer om Biotech-IgG AB