Press release from Companies

Publicerat: 2008-04-02 13:11:00

Systematisk Kapitalförvaltning i Sverige AB: STARK UTVECKLING FÖR SYSTEMATISKAS FONDER I MARS

· Den nya fonden Scirocco avkastade i mars 7,25 %.
· Systematiska Covered Call avkastade 1,63 %.
· Risk-Reward fonden avkastade 3,99 %.
· AMDT hedge avkastade -0,23 %.

Systematiska Covered Call gav under mars en avkastning på 1,63 %. För 2008 är fonden upp 9,58 %, efter avgifter. Systematiska Covered Call placerar i aktier och utfärdar köpoptioner mot innehavda aktiepositioner.

Fonden Risk-Reward avkastade i mars 3,99 % efter avgifter. (Fonden är fr om den 25 februari stängd för insättningar av kapital. Orsaken till att fonden inte längre tar emot mer kapital är att fondens förvaltare bedömer att förutsättningar för att ge andelsägarna god avkastning är bättre med en relativt liten fond.) För 2008 är fonden upp 21,66 %.

Det senaste fondtillskottet – Scirocco - avkastade i mars 7,25 %. För 2008 är Scirocco upp 14,67 %. Risken i fonden är hög, såväl som den förväntade avkastningen. Risk/avkastningsprofilen i Scirocco är jämförbar med Risk-Reward.

Scirocco är öppen för insättningar, efter att nyligen ha godkänts av Finansinspektionen. Fonden agerar i derivatinstrument baserade på OMXS30. Strategin som ligger till grund för Scirocco är att utnyttja tidsdynamiska effekter på aktiemarknaden.

Scirocco positionerar sig för såväl upp- som nedgång för börsen. Fonden agerar frekvent och strävar efter att fånga korta kursrörelser. En viktig orsak till att fonden väntas vara okorrelerad med börs, räntor och hedgefonder är det korta tidsperspektivet i dess placeringar.

Scirocco vänder sig till de som söker en högriskfond med positiv förväntad avkastning, oavsett hur marknaden utvecklas. Den förväntade avkastningen på årsbasis är 15 - 30 procent.

AMDT hedge gav under mars månad en avkastning på -0,23 %, efter avgifter. För 2008 är AMDT hedge upp 0,76 %.

Fondbolaget Systematiska Fonder JPA AB är ett helägt dotterbolag till Systematisk Kapitalförvaltning i Sverige AB (publ), noterat på NGM MTF.

Frågor besvaras av Systematiska Fonders VD Christer Andersson 0735-11 30 05. Frågor apropå moderbolaget Systematisk Kapitalförvaltning i Sverige AB besvaras av VD Arild Russ 0771-422000.

Fondbestämmelser, faktablad, informationsbroschyr, anmälningssedel m m för fonderna kan laddas ned på www.systematiska.se. Mer information om Systematisk Kapitalförvaltning i Sverige AB (publ) finns på www.systematiska.com.

Malmö den 2 april 2008
Systematisk Kapitalförvaltning i Sverige AB (publ)

Läs mer hos Cision
Läs mer om Systematisk Kapitalförvaltning i Sverige AB