Press release from Companies

Publicerat: 2008-07-14 14:18:00

Systematisk Kapitalförvaltning i Sverige AB: SYSTEMATISKA FONDER ANSÖKER HOS FINANSINSPEKTIONEN OM ATT FÅ STARTA FONDEN RISK REWARD EURO

Systematiska Fonder JPA AB har lämnat in en ansökan till Finansinspektionen om att få starta specialfonden Risk Reward Euro. Den nya fonden kommer - på basis av europeiska aktieindex - att kopiera den framgångsrika strategin för den nu stängda fonden Risk-Reward.

Risk Reward Euro kommer att placera i derivatinstrument baserade på t ex tyska DAX30 och europiska DJEurostoxx. Den kommer att handlas i euro.

"Vi stängde fonden Risk-Reward pga. att vi fick in så mycket kapital att ytterligare kapital kunde ha påverka avkastningen negativt. Med Risk-Reward Euro går vi in på nya större aktieindex, vilket möjliggör för oss att erbjuda nya placera att investera i en fond som bygger sin förvaltning på den strategi som vi tagit fram för den etablerade Risk.Reward-fonden." Det säger VD Christer Andersson i en kommentar.

Om Finansinspektionen godkänner Risk Reward Euro i början av hösten, beräknas den nya fonden kunna starta sin verksamhet under 4 kv. 2008. Fonden planeras få en mer aggressiv avgiftsstruktur än Systematiska Fonders befintliga fonder.

Systematiska Fonder JPA AB är ett dotterbolag till Systematisk Kapitalförvaltning i Sverige AB (publ), listat på Nordic MTF. Frågor besvaras av Christer Andersson, VD i Systematiska Fonder JPA AB, 0735-11 30 05. Se även www.systematiska.se och www.systematiska.com.

Malmö den 14 juli 2008
Systematisk Kapitalförvaltning i Sverige AB (publ)

Läs mer hos Cision
Läs mer om Systematisk Kapitalförvaltning i Sverige AB