Press release from Companies

Publicerat: 2008-07-15 09:14:00

G5 Entertainment AB: G5 UTVECKLAR 3D-MULITPLAYERSPEL ÅT 3G-NÄTVERK I RYSSLAND

G5 har undertecknat ett avtal om att utveckla ett 3D-multiplayerspel åt ett 3G-nätverk i Ryssland. G5 har fått i uppdrag att utveckla ett spel i marknadsföringssyfte som ska visa på fördelarna och möjligheterna med 3G-nätverk tillsammans med moderna mobiler, jämfört med tidigare generationer. Spelet utvecklas åt Rysslands ledande GSM-operatör enligt avtal mellan G5 och en representant för ett stort internationellt IT-företag som tillhandahåller 3G-lösningar.

Vd:n Vlad Suglobov berättar: "Ledande operatörer i Ryssland håller på att lansera 3G-nätverk och det finns ett växande behov av tillämpningar som använder de nya funktionerna. Detta avtal öppnar dörrarna för G5 att undersöka möjligheterna på den ryska mobilmarknaden."


Mer information kan hittas på www.g5e.se.

För ytterligare information kontakta

Vlad Suglobov
VD, G5 Entertainment AB
investor@g5e.se


Om G5 Entertainment AB (publ)

G5 Entertainment producerar högkvalitativa innovativa mobilspel åt världens ledande förlag och utvecklar lösningar för operatörer av trådlösa nätverk, innehållsleverantörer och mediaföretag. Bland G5:s kunder finns globala företag som EA Mobile, THQ Wireless, och Konami Digital Entertainment, och lokala spjutspetsföretag som de ryska operatörerna av trådlösa nätverk VimpelCom och Skylink. G5 vars spelutveckling sker i Moskva och Kharkiv har producerat mobilspel som bygger på globala varumärken som The Simpsons, Star Wars, Sims 2 och Pirates of the Caribbean. G5:s strategi är att erbjuda utveckling av högsta kvalitet till världens ledande företag och att producera framstående originalspel och produkter. Företagets målsättning är att bli världsledande inom utveckling av mobilspel och nerladdningsbara pc-spel. Företagets aktier handlas på Nordic MTF under kortnamnet G5EN.

Läs mer hos Cision
Läs mer om G5 Entertainment AB