Press release from Companies

Publicerat: 2008-07-28 07:55:00

G5 Entertainment AB: G5 UTVECKLAR MOBILSPELEN UFC 2009 UNDISPUTED OCH RED FACTION 3 ÅT THQ WIRELESS

Projekt Jade som spelet kallats internt på G5 är Red Faction 3, ett skjutspel i tredje person som utvecklats av G5 för THQ Wireless och genomgår just nu portning, för release i samband med videospelet. Ultimate Fighting Championship 2009 Undisputed, tidigare känt som som Projekt Sapphire internt, är under utveckling av G5 för samma förläggare. UFC 2009 Undisputed kommer att släppas 2009. Båda spelen är utvecklade för BREW och J2ME plattformarna och drivs av G5's Talisman teknologi.

Den 23-25 juli deltog medarbetare från G5 vid Casual Connect Seattle för att träffa de största casual game-portalerna, och första veckan i augusti kommer representanter från G5 att besöka mobil- och casual game-förlag i Kalifornien för att demonstrera ny teknik och diskutera projekt för att fylla G5's orderböcker in i 2009.
Under juli växte G5-gruppen, inklusive G5-kontoren i Moskva och Kharkiv samt Shape Games, till över 60 medarbetare, vilket är i linje med bolagets expansionsplaner. Bolagets ledning är nu mer utförligt beskriven på bolagets hemsida, http://www.g5e.com/company/management


Mer information kan hittas på www.g5e.se.

För ytterligare information kontakta

Vlad Suglobov
VD, G5 Entertainment AB
investor@g5e.se


Om G5 Entertainment AB (publ)

G5 Entertainment producerar högkvalitativa innovativa mobilspel åt världens ledande förlag och utvecklar lösningar för operatörer av trådlösa nätverk, innehållsleverantörer och mediaföretag. Bland G5:s kunder finns globala företag som EA Mobile, THQ Wireless, och Konami Digital Entertainment, och lokala spjutspetsföretag som de ryska operatörerna av trådlösa nätverk VimpelCom och Skylink. G5 vars spelutveckling sker i Moskva och Kharkiv har producerat mobilspel som bygger på globala varumärken som The Simpsons, Star Wars, Sims 2 och Pirates of the Caribbean. G5:s strategi är att erbjuda utveckling av högsta kvalitet till världens ledande företag och att producera framstående originalspel och produkter. Företagets målsättning är att bli världsledande inom utveckling av mobilspel och nerladdningsbara pc-spel. Företagets aktier handlas på Nordic MTF under kortnamnet G5EN.

Läs mer hos Cision
Läs mer om G5 Entertainment AB