Publicerat: 2017-11-24 16:10:49

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Red Reserve Entertainment: Oförändrad förlust för Community Entertainment i tredje kvartalet

Mjukvarubolaget Community Entertainment redovisar lägre intäkter och en oförändrad förlust i tredje kvartalet jämfört med samma period året innan.

Nettoomsättningen sjönk till 0,2 miljoner kronor (0,3), en minskning med 33 procent mot föregående år.

Rörelseresultatet, resultatet före skatt och nettoresultatet uppgick till -0,9 miljoner kronor (-0,9), motsvarande -0,41 kronor per aktie (-0,45).

Likvida medel var på 0,3 miljoner kronor (0,3) per den 30 september. Bolaget har därefter slutfört en nyemission som tillförde 4,5 miljoner kronor.

"Vi hade i vår planering redan velat komma igång med flera av dessa utvecklingsprojekt, men eftersom vi blev tvungna att genomföra en extra bolagsstämma för att ändra i vår bolagsordning och ta ett formellt beslut om emissionen har genomförandet av planeringen
fördröjts, vilket ligger till grund för att intäkterna är lägre i tredje kvartal än vad som var budgeterat. Vi är övertygade om att dessa förbättringar kommer att ge oss ett bättre och mer flexibelt produktsortiment samt även fler produkter i vårt utbud, vilket kommer att gagna försäljningen. ", kommenterar vd Tomas Järnstål i delårsrapporten.

"Vissa utvecklingsprojekt kommer att ta längre tid och vissa kommer att gå snabbare, men redan i fjärde kvartalet kommer vi förhoppningsvis att se en tendens till att våra planerade projekt börjar ge resultat", fortsätter Tomas Järnstål.


Community Entertainment, Mkr Q3-2017 Q3-2016 Förändring
Nettoomsättning 0,2 0,3 -33,3%
Rörelseresultat -0,9 -0,9
Resultat före skatt -0,9 -0,9
Nettoresultat -0,9 -0,9
Resultat per aktie, kr -0,41 0,45

Läs mer om Red Reserve Entertainment