Press release from Companies

Publicerat: 2008-08-25 08:29:00

G5 Entertainment AB: G5 ENTERTAINMENT KOMMENTERAR INVESTERINGEN I CASUAL GAMES OCH BUSINESS SOLUTIONS

I kallelse till extra bolagstämma den 8 september offentliggör G5 Entertainment beslutet att nyemittera 1.593.750 aktier till priset 3,90 SEK per styck, med syfte att anskaffa medel till företaget. Intäkterna kommer att användas till investeringar i G5:s dynamiskt växande affärsområden Casual Games och Business Solutions.

Vd Vlad Suglobov säger: "G5 har presterat över genomsnittet och vuxit dynamiskt, samtidigt som företaget har gått med vinst flera kvartal i rad. Ledningen ser unika möjligheter i G5:s affärsområden, och vi vill bibehålla och öka företagets nuvarande tillväxttakt – både organiskt och genom fusioner och förvärv. För att vi ska kunna dra nytta av möjligheterna och tillföra kapital på de dynamiska marknader där vi är verksamma behöver vi vara proaktiva och ha resurser att investera. Styrelsen inser att de finansiella marknaderna är turbulenta, och ur det perspektivet är kanske valet av tidpunkt inte perfekt, men vi tror på att om vi agerar nu och tar vara på möjligheterna vi står inför så kommer det att tjäna aktieägarnas intressen och i slutändan betala sig bättre än om vi senarelägger eller släpper möjligheterna."

Företagets tre grundare kommer att teckna så många nya aktier som deras privatekonomi tillåter. Personalen i företaget kommer också att teckna sig för aktier med hänsyn tagen till var och ens privata ekonomi.

En extra bolagsstämma för G5 Entertainment kommer att hållas den 8 september 2008, vilket tidigare meddelats. Plats: Konferensrum Engelbrektsplan, Hotell Kung Carl, Birger Jarlsgatan 21, Stockholm. Tid: Måndagen den 8 september 2008, kl. 15.00.

Mer information kan hittas på www.g5e.se.

För ytterligare information kontakta

Vlad Suglobov
VD, G5 Entertainment AB (publ)
investor@g5e.se


Om G5 Entertainment AB (publ)

G5 Entertainment producerar högkvalitativa innovativa mobilspel åt världens ledande förlag och utvecklar lösningar för operatörer av trådlösa nätverk, innehållsleverantörer och mediaföretag. Bland G5:s kunder finns globala företag som EA Mobile, THQ Wireless, och Konami Digital Entertainment, och lokala spjutspetsföretag som de ryska operatörerna av trådlösa nätverk VimpelCom och Skylink. G5 vars spelutveckling sker i Moskva och Kharkiv har producerat mobilspel som bygger på globala varumärken som The Simpsons, Star Wars, Sims 2 och Pirates of the Caribbean. G5:s strategi är att erbjuda utveckling av högsta kvalitet till världens ledande företag och att producera framstående originalspel och produkter. Företagets målsättning är att bli världsledande inom utveckling av mobilspel och nerladdningsbara pc-spel. Företagets aktier handlas på Nordic MTF under kortnamnet G5EN.

Läs mer hos Cision
Läs mer om G5 Entertainment AB