Publicerat: 2017-12-19 09:34:17

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Insplorion AB: Insplorion säkrar finansiering på upp till 60 miljoner kronor

Life science-bolaget Insplorion har tecknat ett avtal med European Select Growth Opportunities Fund som säkrar bolaget finansiering på upp till 60 miljoner kronor. Kapitaltillskottet ska användas till accelererad kommersialisering av bolagets batterisensor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Transaktionen sker genom utgivning av konvertibler med tillhörande teckningsoptioner i flera
steg, så kallade trancher, över 36 månader. I den första tranchen kommer Insplorion tillföras 10 miljoner kronor. Gratis teckningsoptioner ges till befintliga aktieägare för att motverka
utspädning. Finansieringen är villkorad av att ett nytt emissionsbemyndigande ges av bolagsstämman och kallelse till extra bolagsstämma kommer att publiceras inom kort.

"Vårt batterisensorprojekt har under det senaste halvåret gjort stora framsteg. Dialogen med industriella aktörer har intensifierats och vi ser att vi har en lösning som har ett stort värde på marknaden. För att säkra att projektet fortsätter att utvecklas mot sin fulla potential har vi nu hittat en finansieringslösning som ger flexibel uppskalningsförmåga. Likaså står vi med denna lösning finansiellt starka i de pågående dialoger med större aktörer och vi kan satsa större egna resurser och därigenom bli en starkare part i kommande samarbeten", kommenterar Patrik Dahlqvist, vd på Insplorion.

Trancherna kommer att tecknas av European Select Growth Opportunities Fund, som är en fond fokuserad på smallcap-bolag inom teknik och hälsovård som uppvisar en stor tillväxtpotential.

Läs mer om Insplorion AB