Publicerat: 2017-12-19 16:35:22

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om MobiPlus AB: MobiPlus släpper mer information om gårdagens förvärv

Teknikplattformsbolaget MobiPlus meddelade under gårdagen förvärvet av ett företag som verkar mot retailbranschen. Under tisdagen har bolaget släppt ytterligare information om köpet.

Tillträdet till bolaget som heter Retailsolutions sker i januari 2018 och med företagets fokus på affärs- och kassasystem breddar MobiPlus sin produktportfölj och stärker sin inriktning mot handel och e-handel, uppger bolaget.

Retailsolutions är en retailbyrå som säljer, implementerar och supportar kassa- och affärssystem till både fysiska butiker och e-handlar. Bolaget är en oberoende byrå som erbjuder lösningar efter kundens önskemål och behov, utan att vara bundet till specifika system.

Retailsolutions, med kontor i Göteborg, har i dagsläget sju anställda inklusive befintlig ägare. Förvärvet gäller även bolagets personal och de avtal som bolaget har ingått. Med Retailsolutions cirka 2 000 kunder ökar MobiPlus-koncernen till totalt över 4 000 företagskunder i hela Sverige.

År 2016 hade Retailsolutions en omsättning på cirka 11 miljoner kronor och ett resultat på cirka 0,9 miljoner kronor. Bolaget har haft en fortsatt god lönsamhet under 2017 vilket ligger i linje med MobiPlus förvärvsstrategi.

MobiPlus redogör vidare för bolagets tidigare förvärv, som uppges ha överträffat styrelsens förväntningar för året. Sett till vad alla bolagen i en proforma gemensamt presterade år 2016 hade MobiPlus inklusive nyligen förvärvade bolag (Karlsson Företagspartner, Karlsson Investpartner, Wavecom AB samt Retailsolutions) en omsättning på 45,5 miljoner kronor samt en vinst om sammanlagt 4,1 miljoner.

Den beräknade effekten efter de tre tidigare förvärven baserat på besparingar och bibehållen omsättning bedöms ha potential att uppgå till cirka 2 miljoner per år. Utöver det finns ytterligare potential till ökad merförsäljning till bolagens kunder.

Läs mer om MobiPlus AB