Publicerat: 2017-12-21 13:08:26

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Insplorion AB: Insplorions vd Patrik Dahlqvist besvarar frågor kring det presenterade finansieringsupplägget

Life science-bolaget Insplorion har fått in ett stort antal frågor efter beskedet om en finansiering på upp till 60 miljoner kronor och vd Patrik Dahlqvist har under torsdagen publicerat svar på frågorna.

Bland annat framgår att Insplorion i början av 2018 planerar att öka personalstyrkan med 2-3 personer. Fokus ligger på den tekniska miniatyriseringen, mäta och ytterligare verifiera nyttan i batterier tillsammans med partners, samt öka närvaron bland potentiella kunder och samarbetspartner, uppger Dahlqvist.

Bedömningen är att batterisensorn kommer att finnas på marknaden inom nischapplikationer inom ett tidsspann om 36 månader. För högvolym och fordon är det dock en treårshorisont som gäller då design- och tillverkningsprocesser i branschen inte tillåter snabbare penetration.

Patrik Dahlqvist besvarar även mer kritiska frågor om varför bolaget valt ett finansieringsupplägg som benämns "death spiral financing" där en stark finansiell aktör aktivt pressar en kurs hos ett finansiellt utsatt bolag och utnyttjar det lägre priset vid konvertering.

Det uppges dock inte gälla i det här fallet enligt Insplorion-chefen som pekar på att European Select inte kan blanka aktien då de bara kan sälja aktier som fås vid konverteringen. Det ska heller inte vara möjligt för European Select att påverka konverteringspriset genom sin handel. Dessutom finns det teckningsoptioner knutna till konvertiblerna vilket gör att European Select får samma drivkraft som existerande ägare att ha en positiv kursutveckling, uppger Dahlqvist.

Samtliga frågor och svar kan läsas på länken: http://news.cision.com/se/insplorion/r/fragor-fran-aktieagare--svar-fran-vd-patrik-dahlqvist-,c2419791

Läs mer om Insplorion AB