Publicerat: 2018-01-16 15:22:33

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om MobiPlus AB: MobiPlus genomför företrädesemission på 5,7 miljoner kronor

Teknikplattformsbolaget MobiPlus har beslutat att genomföra en nyemission med företrädesrätt för aktieägarna. Styrelsen utnyttjar därmed mandatet från extra bolagsstämma i november i fjol för att emittera aktier. Bolaget kommer vid full teckning att tillföras 5,7 miljoner kronor före emissionskostnader. Teckningsåtaganden har gjorts motsvarande 53 procent av emissionen av huvudägare och styrelseledamöter. Det framgår av ett pressmeddelande.

MobiPlus aviserade i slutet av december förvärvet av Retailsolutions, vilket är bolaget fjärde förvärv sedan noteringen på Aktietorget i maj 2017. Förvärvet av Retailsolutions betalas dels med likvida medel, varav en stor del kommer att återinvesteras i MobiPlus i en riktad emission till kursen 7,30 kronor, dels genom utgivandet av ett konvertibelt skuldebrev som ger säljaren rätt att konvertera lånet till ytterligare aktier i MobiPlus till en kurs om 7,30 kronor givet beslut på kommande extra bolagsstämma.

Bolagets huvudägare Havslyckan och ledamöter i styrelsen har för att säkerställa förvärvet av Retailsolutions lånat ut drygt 3 miljoner kronor vilket kommer att utgöra deras teckningsåtagande genom kvittning i emissionen. Teckningsåtagandet om sammanlagt drygt 3 miljoner kronor, vilket motsvarar 53 procent av emissionen. Lånet och teckningsåtagandena har gjorts helt utan ersättning.

Villkoren i nyemissionen är 1:7, innebärande att sju befintliga aktier ger rätt att teckna en ny aktie till teckningskursen 7,30 kronor per aktie. Sista dag för handel i aktien inklusive teckningsrätt är den 19 januari och aktien handlas exklusive teckningsrätt den 22 januari.
Teckningstiden löper från 29 januari till 14 februari och handel med teckningsrätter sker den 29 januari till 12 februari.

Läs mer om MobiPlus AB