Publicerat: 2018-01-18 09:39:17

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Toleranzia AB: Toleranzia ska genomföra företrädesemission på 24 miljoner kronor

Forskningsbolaget Toleranzia vill genomföra en företrädesemission på cirka 24 miljoner kronor. Det sker för att stärka upp det befintliga kapitalet och ta bolaget genom en storskalig produktion av läkemedelskandidaten TOL2, genomföra toxikologi- och säkerhetsstudier av TOL2, förbereda inför kliniska prövningar i människa, samt genomföra erforderlig affärsutveckling och övrig löpande verksamhet. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Toleranzia kommer i och med emissionen att få resurser till att genomföra en storskalig produktion av TOL2 samt toxikologi- och säkerhetsstudier och förbereda kliniska prövningar i människa. Därutöver kan vi inleda både stabilitetsstudier och arbetet med att formulera läkemedlet på bästa sätt. Via emissionen räknar vi med att 2019 stå väl rustade för att starta kliniska studier på patienter med myastenia gravis", uppger vd Charlotte Fribert i en kommentar.

Toleranzia-chefen säger sig ha en förhoppning om att bolaget inom tre år genomfört en klinisk fas I/IIa-studie i myastenia gravis och ingått avtal med en större partner som genomför de avslutande kliniska studierna och tar TOL2 till marknaden.

Emissionen är säkerställd/garanterad till cirka 80 procent genom teckningsförbindelser om cirka 2,4 miljoner kronor från nuvarande ägare, Robert Joki, och garantiåtaganden om cirka 16,8 miljoner kronor från fonderna Formue Nord Markedsneutral och Modelio Equity. För emissionsgaranterna utgår en ersättning om sammanlagt cirka 1,8 miljoner kronor.

Villkoren i emissionen är att varje aktie berättigar till en teckningsrätt som i sin tur ger rätt att teckna en ny aktie. Teckningskursen är satt till 3 kronor per aktie och teckningstiden är 14 till 28 februari.

Bolaget meddelar också att bokslutskommunikén tidigareläggs till den 13 februari.

Läs mer om Toleranzia AB