Publicerat: 2018-01-18 13:53:48

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Colabitoil Sweden AB: Colabitoil siktar på att etablera 8-10 nya tankanläggningar under 2018

Förnyelsebara drivmedelsbolaget Colabitoil etablerade 12 nya tankanläggningar under 2017 och har nu 37 tankanläggningar. Bolaget siktar på att 8-10 nya tankanläggningar under 2018. Med det nya allkortsystemet har bolaget möjlighet att teckna avtal med andra aktörer. Colabitoils mål är att kunna erbjuda kunderna att kunna tanka från Ystad till Kiruna. Det framgår av ett vd-brev som publiceras på torsdagen.

Bolagets nya pilotanläggning och nya laboratorium står nu klara för produktion och användning. Antalet anställda ökar till 41 per den 1 februari.

Avseende nya produkter har bolaget skrivit avtal om smöroljor och kommer även att lansera förnyelsebar tändvätska.

"Vi kommer att förbereda oss inför reduktionsplikten som införs i tredje kvartalet genom att ta fram egen produkt till dess där vi har en inblandning med minst 20 procent förnyelsebart för att möta marknaden. Det kan bli brist på HVO med anledning av uppgradering av raffinaderiet i Singapore under 2018. Stoppet beräknas vara 3 månader. Vi skall försöka vara proaktiv och lagra produkt för den perioden till våra busskunder i första hand", kommenterar vd Jan Nordlöf.

Colabitoil började handlas på Aktietorget den 12 december. Aktiekursen gick ned första dagen och aktien handlas fortsatt lägre än teckningskursen, vilket Jan Nordlöf beklagar.

"Men nu är det ett nytt år, vi kan nu bara arbeta på och hålla oss till våra mål och leverera det vi tidigare gått ut med i prognosen för 2018. Min övertygelse är att vi kommer stärkta ur 2018", kommenterar Jan Nordlöf.

Läs mer om Colabitoil Sweden AB