Publicerat: 2018-01-22 11:39:27

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Plejd AB: Plejd senarelägger produktlanseringar till följd av stor efterfrågan på befintliga produkter

Teknikbolaget Plejd lämnar en uppdatering om produktlanseringar och produktion. Bolaget har tidigare kommunicerat att ambitionen har varit att ha sex till sju produkter i produktportföljen vid inledningen av 2018. Till följd av den stora efterfrågan på befintliga produkter har dessa behövts prioriteras i utveckling och produktion. Det framgår av ett pressmeddelande.

Plejd har vid inledningen av 2018 fyra produkter lanserade och flyttar nu denna ambition från första kvartalet till andra kvartalet 2018. Bolaget har idag totalt fem produkter som befinner sig i olika skeden av slututveckling för lansering under 2018.

Scanfil har öppnat upp ytterligare en fabrik i deras koncern för Plejd där den sammanlagda kapaciteten nu uppgår till 75 000 enheter per månad. Detta kommer ske genom en upprampning där under våren 2018 uppnås 50 000 enheter per månad i kapacitet för att under hösten nå 75 000 enheter per månad i total kapacitet.

- Efterfrågan och orderingången har fortsatt växa starkt månad för månad under hela hösten och vi har arbetat intensivt med att öka vår produktionskapacitet tillsammans med Scanfil. Detta har resulterat i att vi öppnat upp ytterligare en fabrik och ökat den sammanlagda kapaciteten från cirka 20 000 enheter per månad till 75 000 enheter per månad. Vi har även ökat alla beställningspunkter på komponenter för att möta den efterfrågan vi nu ser. Vi har varit tvungna att fokusera på produktion och befintliga produkter vilket tagit en del fokus från produktutvecklingen. De ytterligare två till tre produkter som låg i vår ambition att ha lanserade nu under inledningen av 2018 behöver vi flytta på till andra kvartalet 2018, kommenterar vd Babak Esfahani.

Läs mer om Plejd AB