Publicerat: 2018-01-29 15:09:48

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Recyctec Holding AB: Recyctec genomför riktad nyemission på mellan 2,7 till 3,6 miljoner kronor

Miljöteknikbolaget Recyctec har beslutat att genomföra en riktad nyemission på mellan 2,7 och 3,6 miljoner kronor, beroende på när teckning och betalning sker. Nyemissionen riktas till ett begränsat antal på förhand vidtalade investerare. Styrelsen utnyttjar därmed bemyndigandet från årsstämman att emittera aktier. Det framgår av ett pressmeddelande.

Recyctec avser att använda likviden från nyemissionen till att säkerställa bolagets rörelsekapitalbehov för att med kraft fokusera på att utveckla verksamheten och arbeta vidare mot de mål som tidigare kommunicerats samt antagits av styrelsen. Bolaget kommer att fortsätta med fullt fokus på försäljning och anskaffning av glykol.

Den riktade nyemissionen är på högst 8,90 miljoner B-aktier. De nya aktierna emitteras till en kurs på 40 öre per aktie med teckning senast den 15 februari. Erläggs betalning för aktierna innan den 1 februari emitteras de nya aktierna till en kurs på 30 öre per aktie.

Emissionsrabatten på 10 öre per aktie vid tidig teckning föranleds av att Recyctec har ett behov av att skyndsamt få in kapital för att i tid kunna fullgöra bolagets kommande betalningsförpliktelser. Den ordinarie teckningskursen, emissionsrabatten vid tidig teckning och övriga villkor för nyemissionen bedöms enligt styrelsens mening vara marknadsmässiga.

Styrelsen har sammantaget nogsamt vägt olika handlingsalternativ och funnit det säkrast för bolagets fortlevnad och i aktieägarnas intresse att välja en riktad nyemission under ovan angivna förutsättningar, inklusive den emissionsrabatt som teckningskurserna innebär.

Recyctec har erhållit muntliga löften från vidtalade investerare, innebärande att bolaget förväntar sig att emissionen blir fulltecknad. En ny investerare är norska Altavida som förutom kapital även tillför betydande industriell kompetens, och erfarenhet från "turn around cases", det vill säga att få initialt förlustbringande företag att visa positiva resultat. Altavida har framfört önskemål om en styrelseplats i Recyctec.

Läs mer om Recyctec Holding AB