Publicerat: 2018-01-29 15:22:04

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Recyctec Holding AB: Recyctec bedömer att riktad nyemission säkrar likviditeten i sex månader

Miljöteknikbolaget Recyctec har tidigare kommunicerat att bolaget har tillräcklig likviditet att bedriva verksamhet till utgången av januari. Styrelsen har idag beslutat att genomföra en riktad nyemission på högst 8,90 miljoner B-aktier, vilket ska tillföra bolaget mellan 2,7 till 3,6 miljoner kronor, beroende på när teckning och betalning sker. Bolaget har erhållit muntliga löften från vidtalade investerare och betraktar emissionen som fulltecknad. Det framgår av ett pressmeddelande.

Recyctec har tidigare aviserat att en möjlighet att finansiera verksamheten var att genomföra en försäljning av fastigheten i Jönköping. Denna möjlighet har nogsamt analyserats och styrelsen har gjort bedömningen att en sådan affär inte gynnar bolaget. Efter lösen av befintliga lån, där långivarna innehar pantbrev, skulle transaktionen ge alltför lågt överskott. Därtill hade bolaget belastats med en högre löpande kostnad i form av ett hyreskontrakt med lång löptid.

Styrelsen har, som också tidigare meddelats, utrett alternativ till finansiering, men efter intensivt arbete funnit den enda realistiska möjligheten vara en riktad emission.

Styrelsen bedömer att med detta kapitaltillskott och med nuvarande bedömning av utvecklingen av försäljningstillväxten att Recyctec har likviditet att bedriva verksamheten minst sex månader framöver. Styrelsen kan inte idag garantera att bolaget har tillräcklig finansiering för att bedriva verksamheten för en period om tolv månader.

Aktien handlas sedan i slutet av november på Aktietorgets observationslista, till följd av osäkerheten kring bolagets finansiella ställning.

Läs mer om Recyctec Holding AB