Publicerat: 2018-02-02 10:30:04

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Crowdsoft Technology AB: Crowdsofts nyemission tecknades till 91 procent men garanter fick ta 58 procent

Teknikbolaget Crowdsoft har slutfört sin nyemission med företrädesrätt för aktieägarna. Nyemissionen tecknades till drygt 91 procent och bolaget tillförs 52 miljoner kronor före emissionskostnader i samband med förvärvet av Flowscape. Det framgår av ett pressmeddelande.

- Nu går bolagen vidare med planen att slå samman verksamheterna för att skapa ett starkt gemensamt erbjudande mot marknaden. Med emissionen på plats, de kraftfulla produkterbjudandena och nyligen kommunicerade affärer, såsom det globala IoT-partnerskapet med Ericsson, känns det inspirerande att få realisera vår strategi om ett gemensamt bolag, säger vd Peter Reigo.

Nyemissionen tecknades till 91,4 procent, varav 31,8 procent med stöd av teckningsrätter, 1,8 procent utan stöd av teckningsrätter och 57,8 procent tecknades av garanterna i emissionen.

Bolaget tillförs 52,0 miljoner kronor före emissionskostnader på 10,8 miljoner kronor, vilket motsvarar knappt 21 procent i emissionskostnader.

Crowdsoft emitterar 472,73 miljoner nya aktier och har därefter 817,49 miljoner aktier utestående. Bolaget kommer emittera ytterligare 600 miljoner aktier i samband med förvärvet av Flowscape, vilket innebär att bolaget därefter kommer ha 1,42 miljarder aktier utestående. Finansiell rådgivare till Crowdsoft i samband med företrädesemissionen är G&W Fondkommission.

Läs mer om Crowdsoft Technology AB