Publicerat: 2018-02-05 10:28:40

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om ProstaLund AB: SvD Börsplus ger neutralt råd för ProstaLund, men intressant för spekulativt lagda risktagare

Medicinteknikbolaget ProstaLunds metod CoreTherm används för behandling av godartad prostataförstoring med hjälp av värme. Trots många år av marknadsbearbetning har det inte riktigt lyft och nu görs en nyemission för att ta ett omtag produktmässigt och kring strategin i USA. Man anar potential i bolaget men frågan gnager hela tiden, varför går det så trögt? Det skriver SvD Börsplus i en färsk analys.

Bolaget genomför just nu en nyemission som ska tillföra knappt 12 miljoner kronor efter emissionskostnader.

Börsvärdet ligger nu kring 55 miljoner kronor och Börsplus ser i ett optimistiskt scenario för 2019 ett möjligt börsvärde på 250 miljoner kronor, vilket skulle ge en kurspotential på 355 procent. Det optimistiska scenariot bygger på att ProstaLund kan öka intäkterna från dagens 15 miljoner kronor till 50 miljoner kronor.

I ett pessimistiskt scenario är nedsidan inte så stor som i många andra förhoppningsbolag då bolaget har etablerade produkter och intäkter. Risken är snarare att framtiden ter sig som historian med återkommande nyemissioner på allt lägre nivåer
.
"ProstaLund är en seriös satsning men både metod och ledning kan ifrågasättas efter många år av uteblivna framgångar. Skulle det ta fart som bolaget hoppas finns det dock god uppvärderingspotential. 2018 lär bli ett händelserikt år vilket brukar premieras i småbolag så spekulativt lagda risktagare kan ta en närmare titt på bolaget. För vår del blir bedömningen neutral", skriver Börsplus i sin slutsats kring aktien.

Läs mer om ProstaLund AB