Publicerat: 2018-02-05 15:49:42

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om OptiMobile AB: OptiMobile siktar på att omsätta 80 miljoner kronor år 2020 och nå break-even i år

Telekombolaget OptiMobiles vd Lars Rutegård presenterade bolaget vid en investerarträff i Göteborg på måndagen arrangerad av Sedermera Fondkommission.

OptiMobile genomför nu en nyemission inför notering på Aktietorget med första handelsdag den 28 februari. Sista teckningsdag är på torsdag den 8 februari. Erbjudandet omfattar 2,50 miljoner aktier till teckningskursen 6 kronor per aktie, vilket motsvarar 15 miljoner kronor före emissionskostnader. Bolaget har erhållit teckningsförbindelser på 6 miljoner kronor, varav 2 miljoner kronor inbetalats på förhand genom bryggfinansiering, vilken till sin helhet är avsedd att kvittas i nyemissionen. Värderingen före nyemissionen är 49,7 miljoner kronor.

OptiMobile har utvecklat en mjukvaruplattform som skapar en lång rad fördelar för både telekomoperatörer och abonnenter. Främst ger den operatörerna möjlighet att kunna erbjuda sina abonnenter nya typer av digitala och konkurrenskraftiga tjänster som därigenom skapar nya intäktskällor för operatören. Bolaget vill vara mobiloperatörernas partner och ge operatörerna möjlighet att på allvar kunna konkurrera med tjänster som Skype, WhatsApp med flera och återta tappade marknadsandelar.

Bolaget erbjuder produkter som möjliggör två eller flera mobilabonnemang eller telefonnummer i en och samma telefon, förbättrad inomhustäckning vid WiFi, möjlighet att ringa och skicka SMS i utlandet utan extra kostnader samt möjlighet att använda sitt vanliga mobilabonnemang från valfri telefon, dator eller surfplatta. Användaren är fri att använda alla telefontillverkare och är alltså inte bunden till exempelvis iPhone eller Android-telefoner.

OptiMobile har idag drygt 100 000 aktiva använder och bolaget bedömer att break-even uppnås vid 250 000 aktiva användare, något som ska uppnås under 2018.

De finansiella målen innebär att bolaget ska nå en omsättning på 13 miljoner kronor 2018, med större delen av intäkterna under andra halvåret. Omsättningen ska sedan öka till 45 miljoner kronor 2019 och 80 miljoner kronor 2020. Målet för rörelseresultatet före avskrivningar, ebitda, är 5,5 miljoner kronor för 2018 för att därefter öka i takt med att omsättningen ökar.

Läs mer om OptiMobile AB