Publicerat: 2018-02-06 11:33:23

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Recyctec Holding AB: Recyctec förväntar sig en omsättning på 2,3 miljoner kronor i första kvartalet

Miljöteknikbolaget Recyctec indikerar i sin marknadsuppdatering i februari fortsatt försäljningstillväxt, högre priser på teknisk glykol och kraftig höjning av prognosen för försäljning av EarthCare till Ahlsell. Det framgår av ett pressmeddelande.

Recyctec har, efter en långsam start på 2018, sedan mitten av januari sett en högre försäljningstakt än under fjärde kvartalet i fjol. Baserat på det och de positiva signaler bolaget har från sina kunder och distributören Ahlsell, bedömer styrelsen att omsättningen beräknas uppgå till 2,3 miljoner kronor i första kvartalet 2018.

Bolaget har dubblat prognosen när det gäller EarthCare via Ahlsell, som stod för 24 procent av omsättningen i fjärde kvartalet i fjol. Utvecklingen med en större del Earthcare i stället för teknisk glykol innebär en högre bruttomarginal. Styrelsen har valt att inte i nuläget lämna uppgifter på marginaler för olika produktgrupper. Vidare konstaterar styrelsen att ICIS-priset på glykol har ökat, vilket påverkar marginalen positivt för den Tekniska glykolen.

Vidare pågår förhandlingar om avtalsuppdateringar med RagnSell, Suez och Laga-gruppen.
Det innebär att det finns potentiella volymer på 500 miljoner ton från dessa återvinningsföretag, där denna volym beräknas motsvara 17 procent av den budgeterade volymen av inkommande glykol för 2018. När det gäller Laga-gruppen är avsikten att både arbeta med inlämnande av använd glykol men även i förlängningen försäljning av EarthCare fordonsglykol.

Produktionen följer de uppsatta volymerna på 80 ton per månad renad koncentrerad glykol per månad.

- Recyctec är väl positionerat för att kunna nå lönsamhet, det är jag helt övertygad om.. Paketering av erbjudandet med ett helhetskoncept med effektiv insamling och sen direkt distribution av vår egen produkt EarthCare ser jag som mycket konkurrenskraftigt. Hela organisationen jobbar målinriktat på att nå lönsamhet, säger vd Niklas Ekman.

Läs mer om Recyctec Holding AB