Publicerat: 2018-02-08 13:22:32

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Red Reserve Entertainment: Community Entertainment genomför förvärvet av e-sportbolaget Red Reserve

Mjukvarubolaget Community Entertainment har nu tecknat ett slutligt avtal om att förvärva e-sportbolaget Red Reserve efter att en avsiktsförklaring tecknats i förra veckan. Affären betalas med 6 miljoner kronor i form av en revers som kvittas mot 3 miljoner nyemitterade aktier i Community Entertainment till en kurs av 2 kronor per aktie.

Red Reserve äger och driver idag lag i spelen CS:GO och Call of Duty och planerar för ytterligare spel under 2018. Företaget bildades 2016 och intäkterna uppgick 2017 till 0,6 miljoner kronor och resultatet före skatt var en förlust på 2,2 miljoner kronor.

"Vi har en oerhört stark tro på e-sportbranschens potential i allmänhet och vad affären kan ge oss i synnerhet. Vi förväntar oss starka synergieffekter, även om detta innebär en helt ny nisch för oss. Vi var väldigt tidiga med gamification, innan det slog igenom på bred front, och känslan är att vi kommer in i e-sportbranschen i helt rätt tid – precis i början av en stark
utvecklingskurva“, säger Olav Törnblom, vd för Community Entertainment.

Säljare av Red Reserve är Battleriff Gaming, med Jonas Sjögren som huvudägare, som nu kommer få ett initialt ägande om 40 procent i Community Entertainment. Jonas Sjögren är för övrigt också huvudägare i ljudboksspecialisten Storytel.

Community Entertainment kommer att kalla till en extra bolagsstämma den 23 februari för att godkänna affären med tillhörande kvittningsemission.

Läs mer om Red Reserve Entertainment