Publicerat: 2018-02-09 10:50:07

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om SealWacs AB: Sealwacs är igång och testar hos ytterligare en möjlig kund

Sensortillverkaren Sealwacs är nu igång och testar sin lösning hos ytterligare en möjlig kund. Det är en tillverkare av plastpåsar på rulle som nu testar tekniken.

Sealwacs meddelade i början av januari att tester hos en aktör blivit försenade. Bakgrunden var att kunden i fråga inte hunnit med att göra de förberedelser som var nödvändiga för att kunna genomföra installationen. Sealwacs kan inte uppge när installation och utprövning kan inledas hos den kunden. Parterna har emellertid ett avtal.

"Vi vågar inte säga när vi kommer att komma igång, men vi kommer att hålla marknaden uppdaterad", säger Sealwacs vd Sören Sandström i en kommentar.

Företaget har så länge gått vidare med en annan aktör. Den nya aktören har företaget samtalat med sedan en tid tillbaka, enligt Sandström. Något formellt avtal är inte upprättat.

"Den pågående provningsverksamheten har inte föregåtts av tecknandet av ett kommersiellt avtal. Strategin är istället att tillsammans med tillverkaren anpassa sensorn till produktionsprocessen och prova ut när systemet ska larma och sen visa på systemets möjligheter att minska kassationsmängderna. Först därefter blir det aktuellt att förhandla om ett kommersiellt avtal", skriver Sealwacs i ett meddelande.

Hur länge testerna kommer att pågå vill inte Sandström spekulera i.

Läs mer om SealWacs AB