Publicerat: 2018-02-14 09:20:13

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Orezone AB: Orezone föreslår nyemission på 6,0 miljoner kronor

Aktieägarna i prospekteringsbolaget Orezone kallas till extra bolagsstämma den 14 mars på Stockholm-Arlanda. Det framgår av ett pressmeddelande.

Aktieägare som representerar 34 procent av rösterna föreslår att Lars Blixt nyväljs till ordinarie styrelseledamot tillsammans med tidigare valda ordinarie styrelseledamöter Claes Lindqvist, Martin Liljestrand och Otto Persson.

Styrelsen föreslår att stämman beslutat att ändra bolagsordningen, innebärande att antalet aktier ska vara lägst 178 miljoner aktier och högst 712 miljoner aktier.

Styrelsen föreslår att stämman beslutar om en nyemission med företrädesrätt för aktieägarna. Villkoren i nyemissionen blir 2:1, innebärande att en befintlig aktie ger rätt att teckna två nya aktier till teckningskursen 5 öre per aktie. Teckningstiden löper från 3 april till 20 april och handel med teckningsrätter sker den 3 april till 18 april.

Bolaget kommer vid full teckning att tillföras 6,0 miljoner kronor före emissionskostnader.
Nyemissionen är hittills garanterad genom teckningsförbindelser och garantier till ett belopp om 1 miljon kronor eller 17 procent.

Nyemissionen genomförs i syfte att finansiera fortsatta och fördjupande undersökningar inom Fetsjön-Ormbäcken området samt att för kunna fortsätta bolagets långt framskridna arbete med att söka industriella partners för att driva Fetsjön-Ormbäckenprojektet vidare enligt fastställd plan.

Läs mer om Orezone AB