Publicerat: 2018-02-15 17:38:25

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Crowdsoft Technology AB: Crowdsoft ökade omsättningen och minskade förlusten i fjärde kvartalet - fokus på förvärvet

Teknikbolaget Crowdsoft redovisar ökande omsättning och en minskad förlust för det fjärde kvartalet.

Omsättningen uppgick till 0,2 miljoner kronor (0,1). Totala intäkter inklusive aktiverat arbete för egen räkning var 2,3 miljoner kronor (2,7).

Rörelseresultatet samt resultatet före och efter skatt blev -2,4 miljoner kronor (-4,7). Crowdsoft föreslår 0 kronor i utdelning.

Proforma, inklusive förvärvade Flowcape, var omsättningen för 2017 23,6 miljoner kronor och resultatet efter skatt -36,3 miljoner.

"Under fjärde kvartalet har det varit fokus på att komma överens om villkoren i sammanslagningen samt att säkra kapital i företrädesemissionen. Detta har påverkat den operativa verksamheten något och försäljningen inom framförallt Flowscape har inte varit så hög som vi har förväntat. Crowdsoft har under fjärde kvartalet varit inne i en intensiv kundbearbetningsperiod inom olika segment och dialogerna har blivit allt mer konkreta. Detta resulterade bland annat i ett avtal om en pilotinstallation på Ashton Gate Stadium i Storbritannien", skriver vd Peter Reigo i rapporten.

Flowscape skall ha dragit in affärer under januari och framöver kommer säljstyrkan att förstärkas i Norden, Storbritannien samt Centraleuropa. Crowdsoft bedömer att sannolikheten för ökad orderingång från dessa marknader som god.

Under året kommer Crowdsoft också påbörja integrationen av C-One och Flowscapes tekniska plattformar.


Crowdsoft, Mkr Q4-2017 Q4-2016 Förändring
Nettoomsättning 0,2 0,1 100,0%
Rörelseresultat -2,4 -4,7
Resultat före skatt -2,4 -4,7
Nettoresultat -2,4 -4,7
Utdelning per aktie, kr 0

Läs mer om Crowdsoft Technology AB