Publicerat: 2018-02-16 17:02:23

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om BrainCool AB: Braincool tror att försäljningen kommer igång under 2018

Medicinteknikbolaget Braincool omsatte knappt en miljon under helåret 2017 men tror att försäljningen kommer att komma igång under 2018. Efter en renodling av verksamheten består bolaget av två affärsområden - Brain Cooling och Pain Management. Studier inom båda fälten pågår och resultat under året kan utgöra en viktig grund för den framtida försäljningen.

Braincool utvecklar kylbaserade behandlingar för bland annat stroke, hjärtinfarkt och smärta. Inom affärsområdet Brain Cooling pågår en viktig studie som går under namnet Princess, med produkten Rhinochill, på patienter som drabbats av hjärtstopp. Studieresultaten kommer att vara viktiga i försäljningsarbetet, enligt bolagets vd Martin Waleij.

“Princess-studien kommer presenteras under andra halvåret 2018 och då hoppas vi även kunna ha kliniska utvärderingar av Braincool Systems. Då hoppas vi att försäljningen kan ta fart på riktigt”, säger han till Finwire.

I bokslutet för 2017 skriver bolaget att affärsområdet Brain Cooling är i en lanseringsfas vilket innebär att försäljningspersonal rekryterats och att bolaget nu genomför aktiva försäljningsmöten.

Kommer försäljningen dra igång under 2018?

“Det ska det göra. Vi har ju inga prognoser men Princess-studien kommer vara helt avgörande för Rhinochill och vår strategi är att kombinera Rhinochill och Braincool så att de hänger ihop. Så vi kommer att komma igång med försäljningen under 2018”, säger Martin Waleij.

Inom affärsområdet Pain Management utvecklas en kylbehandling av oral mukosit, smärta i munhålan, samt behandlng av migrän där viktiga resultat väntas under 2018.

Läs mer om BrainCool AB