Publicerat: 2018-02-19 10:04:44

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om CombiGene AB: CombiGene meddelar positiva data från långtidsstudie med läkemedelskandidaten CG01

Life science-bolaget CombiGene uppger i ett pressmeddelande att finala data från långtidsstudien av bolagets epilepsibehandling bekräftar tydliga positiva effekter i form av såväl färre som kortare anfall.

Datan visar att CombiGenes läkemedelskandidat CG01 har tydliga antiepileptiska effekter. I studien har man kunnat konstatera att CG01 gör att de epileptiska anfallen i behandlingsresponsiva djur blir såväl färre som kortare, uppger bolaget. Ett par av djuren blev helt anfallsfria av behandlingen. Det har i studien inte heller förekommit några observerade biverkningar.

"De positiva slutgiltiga resultaten från vår långtidsstudie kommer inte som någon överraskning, men är trots det mycket glädjande och innebär att vi tagit ytterligare ett steg på vägen mot färdigt läkemedel. Vi går nu stärkta in i 2018 då vi kommer att ta nästa stora steg i utvecklingen mot en verksam genterapi genom att i samarbete med brittiska CGT Catapult utveckla tillverkningsmetoden för vår läkemedelskandidat", kommenterar vd Jan Nilsson.

Läs mer om CombiGene AB