Publicerat: 2018-02-23 14:35:49

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om SpectraCure AB: Spectracure hoppas kunna göra klart fas II-studien under 2018 - vd

Spectracure hoppas kunna slutföra fas II-studien under 2018, trots att arbetet med fas I-studien har gått trögt. Det säger bolagets vd Masoud Khayyami vid en presentation på G&W Småbolagsfrukost, som anordnas av Financial Hearings.

Forskningsbolaget meddelade under fredagen att den fjärde patienten i bolagets kliniska fas I-studie, där bolagets behandling av patienter med återfall av prostatacancer ska utvärderas, har behandlats. Den första patienten behandlades i april 2017.

Totalt ska 12 till 36 patienter rekryteras till studien, ett antal som, enligt vd:n, den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har satt. I fas II-studien beräknas endast 15 patienter behövas. Spectracure för idag en dialog med FDA angående fas III och Masoud Khayyami tror själv att den studien kommer inkludera totalt 50 patienter.

Anledningen till fördröjningen i den pågående fas I-studien handlar bland annat om myndighetsgodkännande för att optimera laserljuset efter den tredje patienten. Vidare önskade inte den fjärde patienten bli behandlad under julen.

"Men vi hoppas nu på att sätta igång med de två andra sjukhusen i USA och London och att vi kommer i kapp. Troligen kommer vi göra det, i alla fall för fas II. Vi hoppas vi är klara med fas II i år om allt går väl", säger Masoud Khayyami

Vidare uppger han att protokollet för fas III spås bli ungefär detsamma som de tidigare studierna. Diskussionerna har handlat om vilket effektmått som ska användas, där Spectracure anser att PSA borde räcka. Det är enligt vd:n troligt att det godkänns, annars blir det biopsi.

Läs mer om SpectraCure AB