Publicerat: 2018-02-28 17:01:31

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Oncology Venture Sweden AB: Oncology Venture redovisar som väntat ingen omsättning och resultatnedgång

Forskningsbolaget Oncology Venture redovisar som väntat ingen omsättning och en resultatnedgång för det fjärde kvartalet.

Omsättningen uppgick till 0 miljoner kronor (0,6).

Rörelseresultatet blev -26,6 miljoner kronor (-21,7). Resultatet före skatt var -23,8 miljoner kronor (-20,8) och efter skatt -22,5 miljoner kronor (-18,6). Resultat per aktie hamnade på -2,07 kronor (-1,85). Oncology Venture föreslår 0 kronor i utdelning.

"Oncology Venture har under 2017 gjort betydande framsteg som innebär att vi kunnat infria de målsättningar vilka kommunicerades inför inledningen av året. Vi har ingått avtal med Big Pharmabolag avseende två läkemedelskandidater, och levererat tidiga data från den pågående fas 1/2-studien med LiPlaCis. Dessa resultat visar en god behandlingseffekt i de utvalda patienterna, och bekräftar att vår Drug Response Prediction (DRP)-teknologi fungerar. Vi har förhoppningar om att kunna utvecklas till en ”preferred partner” för stora läkemedelsföretag i takt med att DRP visar klinisk evidens att kunna hitta de patienter som har störst chans att svara på ett läkemedel. Redan idag har vi fått ett antal erbjudanden från Big Pharma-bolag avseende samarbeten kring olika läkemedelskandidater, vilket visar att vår verksamhet följs med stort intresse", skriver vd Peter Buhl Jensen i rapporten.

Oncology Venture har som övergripande målsättning att genomföra fokuserade fas 2-studier med DRP, en process som väntas ta cirka ett år.

"Vid positiva utfall av studierna är vår målsättning att antingen utlicensiera, vidareutveckla läkemedlet tillsammans med en partner eller sälja produkterna", skriver Buhl Jensen.

Han skriver vidare att pipelinen har utvecklats mycket positivt under det andra halvåret. Forskningsbolaget förbereder nu flera möten. Oncology Venture-chefen betonar också att den senaste emissionen gjort att verksamheten har fullständig finansiering för hela 2018.



Oncology Venture, Mkr Q4-2017 Q4-2016
Nettoomsättning 0 0,6
Rörelseresultat -26,6 -21,7
Resultat före skatt -23,8 -20,8
Nettoresultat -22,5 -18,6
Resultat per aktie, kr -2,07 -1,85
Utdelning per aktie, kr 0

Läs mer om Oncology Venture Sweden AB