Publicerat: 2018-03-22 15:19:08

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Initiator Pharma A/S: Initiator Pharma erbjuder lockande potential, men risken är skyhög - SvD Börsplus

Forskningsbolaget Initiator Pharma har inte fått någon bra start på Aktietorget efter noteringen i mars i fjol. Men med rätt personer bakom projektet, en låg värdering och realistisk plan att redan inom ett drygt år ha ett paket lämpligt för försäljning till Big Pharma, är aktien intressant. Nu gör bolaget en nyemission. Risken är så klart skyhög men potentialen lockar. Det skriver SvD Börsplus i en analys daterad den 22 mars.

Bolaget utvecklar en läkemedelskandidat, IPED2015, som är en ny typ av behandling mot erektil dysfunktion, ED. Den är specifikt inriktad mot patienter som inte svarar på de behandlingar som finns idag.

Börsplus konstaterar att det här är en förhoppningsaktie, alltså ett entreprenörsdrivet utvecklingsbolag utan intäkter men med högtflygande planer.

Börsplus ser i ett optimistiskt scenario ett tänkbart börsvärde 2019 på 500 miljoner kronor, efter avklarad fas IIa-studie och uppnådd affär med Big Pharma. Det motsvarar en uppsida på sju gånger dagens börsvärde på 63 miljoner kronor.

I ett negativt scenario är bolaget i tidig utvecklingsfas och vid negativa utfall av studierna som planeras är nedsidan total. Hela insatsen kommer utan tvekan då att förloras.

"Sedan noteringen 2017 har Initiator haft en svag utveckling. Med en ambitiös tidplan och kapital på plats kan bolaget resa sig. Risk/reward uppfattar vi som god, men eftersom vi känner oss lite för partiska i detta mål så avstår vi från ett regelrätt köpråd", skriver Börsplus i sin slutsats kring aktien. Partiskheten består i att en av personerna på Börsplus som skrivit analysen har tecknings- och garantiåtaganden i den pågående nyemissionen.

Läs mer om Initiator Pharma A/S