Publicerat: 2018-04-05 11:40:13

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Initiator Pharma A/S: Initiator Pharmas nyemission blev övertecknad

Forskningsbolaget Initiator Pharmas företrädesemission av units tecknades till 108 procent och blev därmed övertecknad. Bolaget emitterar 8,68 miljoner aktier och 5,79 miljoner teckningsoptioner TO1. Initiator Pharma tillförs 19,1 miljoner kronor före emissionskostnader som beräknas till 2,3 miljoner kronor, varav 560 000 kronor är hänförligt till ersättning till garantitecknare. Då nyemissionen övertecknades, aktiveras inte garantiteckningen.

"Jag vill rikta ett stort tack till alla som valde att teckna units i vår företrädesemission. Det är glädjande att se det stora intresset som både befintliga ägare och nya investerare har visat för Initiator Pharma. Vi har nu finansiella resurser att fortsätta utvecklingen av IPED2015 i högt tempo. Det första steget vi ska ta är att snarast möjligt inleda vår kliniska fas 1-studie, vilket vi naturligtvis ser mycket fram emot", säger Claus Olesen, vd för Initiator Pharma.

Nyemissionen tecknades till 84 procent med stöd av företrädesrätt. Bolaget har efter nyemissionen 17,37 miljoner aktier och 5,79 miljoner teckningsoptioner TO1 utestående.
Teckningsoptionen kan utnyttjas för att teckna aktier under hösten 2018 till teckningskursen 2,20 kronor per aktie. Teckningsoptionen kommer att börja handlas på Aktietorget i mitten av april.

Läs mer om Initiator Pharma A/S